Annonce
Sydjylland

Syd- og Sønderjylland slipper nådigt trods rekordhøje smittetal: Kun i Varde fordobles smitten

På grund af stigende smittetal bliver der indført skærpede restriktioner. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Mens antallet af smittede på landsplan brager op, har smitten udviklet sig nådigt i Syd- og Sønderjylland fra torsdag til fredag. Kun i Varde fordobles smitten
Annonce

Status: For anden dag i træk slår corona-smitten rekord. 859 smittede på landsplan er således det højeste antal registrerede tilfælde på et døgn hidtil.

Den gode nyhed er, at den drastiske smitteudvikling ikke afspejler sig én til én i det syd- og sønderjyske. Kun i Varde fordobles smitten fra fem til ti nye smittetilfælde de seneste syv døgn.

Det viser fredagens opdatering fra Statens Serum Institut.

Det betyder, at kommunen har 20 smittede per 100.000 indbyggere, og dermed placerer den sig lige akkurat på myndighedernes bekymringsliste.

I resten af landsdelens kommuner er der kun sket mindre udsving det seneste døgn. I Esbjerg er der to færre smittetilfælde end torsdag, mens tallet er steget med to i Billund og Kolding. I Aabenraa er der registreret et enkelt nyt smittetilfælde.

Både Tønder, Haderslev og Vejen holder status quo, mens Fanø nu igen har nul nye smittede de seneste syv dage.

Smittetal fredag den 23. oktober

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er torsdagens tal)

Varde: 10 (5)

Esbjerg: 65 (67)

Fanø: 0 (1)

Billund: 25 (23)

Vejen: 50 (50)

Kolding: 45 (43)

Haderslev: 17 (17)

Tønder: 36 (36)

Aabenraa: 35 (34)

Sønderborg: 14 (19)

Den bedste nyhed tilfalder Sønderborg, der efter lang tid med faldende smittetal nu er nede på 14. Dermed er kommunen med 18,9 smittede per 100.000 indbyggere ikke længere placeret på hverken bekymringslisten eller den kritiske liste, der altså er defineret ved henholdsvis over 20 og over 30 nye smittede per 100.000 indbyggere.

På den kritiske liste er til gengæld fortsat syv syd- og sønderjyske kommuner. Vejen er fortsat højdespringer med 117,2 smittede per 100.000 indbyggere. Herefter kommer Tønder, Billund, Aabenraa, Esbjerg, Kolding og Haderslev.

Siden torsdag er der sket tre coronarelaterede dødsfald, og det samlede antal døde er nu oppe på 697. 125 er indlagt, og det er én mere end torsdag. Heraf ligger 18 på intensiv og 13 i respirator. De seneste tal viser, at der tirsdag var 21 indlagte i Syddanmark heraf to på intensiv.


Den gode nyhed er, at den drastiske smitteudvikling ikke afspejler sig én til én i det syd- og sønderjyske. Kun i Varde fordobles smitten fra fem til ti nye smittetilfælde de seneste syv døgn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce