Annonce
Sønderborg

Sydals skal have nye vandmålere

Det nye vandværk blev officielt indviet den 29. juni. Det er direktør Ejvind Thorstensen til højre. Arkivfoto: Claus Thorsted
Nordlys må ikke lovgivningsmæssig havde den slags sidebeskæftigelser, som det var tilfældet med Sydenergi.
Annonce

Sydals: Ejvind Thorstensen kunne for 12. gang aflægge bestyrelsens beretning på Sydals Øst Vandforsynings generalforsamling, hvor han kom med en nyhed.

- Vi skal i gang med, at se os om efter en afløser for det system, vi har i dag med fjern-aflæsning af vandmålere, sagde Ejvind Thorstensen, der ikke længere er formand, men direktør af Sydals Øst Vanforsyning.

Han forklarede, at aftalen med Sydenergi - nu Nordlys - ophører ved udgangen af 2023. Nordlys må lovgivningsmæssig ikke have den slags sidebeskæftigelser.

- Derfor skal vi have fundet en anden brugbar løsning, sagde den nye direktør.

Sydals Østals Vandforsyning oppumpede i 2019 en mængde på 320.072 m3 vand. Det er noget mindre end i 2018. Det kan skyldes mere præcise målinger på det nye vandværk.

- Vi har solgt 292.348 m3, og det er næsten 19.000 m3 mindre ende i 2018. Årsagen kan være, at vi i 2019  havde det første hele år, hvor vi har kørt med det nye vandværk, forklarede Ejvind Thorstensen andelshaverne på generalforsamlingen

I 2019 afslørede vi 26 lækager hos forskellige andelshavere. Det største antal nogensinde.

- Det var alt fra dryppende vandhaner over løbende toiletter til brud på andelshavernes egne rørsystemer, sagde Ejvind Thorstensen, der understregede, at det nye vandværk kører hundred procent.

- Der er selvfølgelig små problemer, som vi løser løbende undervejs.

Det nye vandværk blev officielt indviet den 29. juni med borgmester Erik Lauritzen i spidsen. Et halvt hundrede andelshavere mødte op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce