Annonce
Kolding

Sydbank Arena ramt af en mindre vandskade: - Vi lægger et ekstra lag gulv på til KIF's håndboldkampe

Der er de seneste 14 dage blevet arbejdet på at affugte og slibe gulvet i hallen, så plankerne ikke bøjer. Skaden har ramt så lille et område af hallen, at der ikke er blevet aflyst nogen aktivitet. Foto: Kim Mikkelsen.
For to uger siden sprang et vandrør under gulvet i Sydbank Arena læk. Selvom gulvet buler en smule enkelte steder, fortsætter hallens gang, næsten som den plejer.

Kolding: Trods vandskader i Sydbank Arena fortsætter alle aktiviteter i hallen uden store problemer.

Indtil sommeren 2020 bliver der dog lagt et ekstra, midlertidigt halgulv i i Sydbank Arena, når Kolding IF's elitehåndboldhold skal spille hjemmebanekampe.

Det skyldes, at et vandrør sprang læk under gulvet i hallen for to uger siden. Vandet fra røret har fugtet plankerne i gulvet, der buler og hæver flere steder.

Formand for Sydbank Arena A/S, Erik Jørgensen, fortæller, at man har lavet nødreparationer på gulvet, så man kan kan spille håndbold og andre sportsgrene, men til Kolding IF's elitehåndboldkampe har man besluttet at lægge et ekstra lag gulv på, som normalt ellers kun bliver brugt, når holdetss kampe bliver sendt i fjernsynet.

- Vi har fået affugtet og slebet gulvet, så det ikke buler så slemt længere. Derudover lægger vi vores tv-gulv til alle elitekampe, fortæller Erik Jørgensen.

Annonce
Den største hal i Sydbank Arena har plads til ca. 2200 siddende tilskuere og ca. 1000 stående og er hjemmebane for Håndboldliga-holdet KIF Kolding. Foto: Kim Mikkelsen.

Repareret til sommer

Vandet har kun ramt nogle få steder i hallen, så den normale aktivitet er ikke blevet påvirket af skaderne. Erik Jørgensen forventer, at gulvet bliver repareret permanent i sommerferien 2020.

- Vi har simpelthen ikke tidsmæssigt mulighed for at gøre det før. Hallen bliver brugt, indtil sommerferien. Værre er det heldigvis ikke, fordi skadet er stoppet, forklarer Erik Jørgensen.

Tv-gulvet, som det bliver kaldt, ligger klar, når Kolding IF spiller hjemmebanekamp mod Sønderjyske i landets bedste håndboldliga fredag klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce