Annonce
Erhverv

Sydbank: C20 tilbage over kurs 500 inden nytår

I år ryster C20 finanskrisen af sig, forudser Sydbank dagen før regnskabssæsonen for alvor går i gang med nyt fra de toneangivende danske erhvervsklenodier.

C20-indekset tilbage over indeks 500 for første gang siden 2007. Så opløftende lyder prognosen for aktieåret 2012, dagen før Danske Bank skyder regnskabssæsonen i gang med resultaterne for årets første seks måneder, hvis man spørger analytikerne i Sydbank.

Faktisk kan de 20 eliteaktier samlet set bevæge sig op 515, vurderer banken.

"Vi har opjusteret vores forventninger C20-indekset på tre, seks og 12 måneders sigt for at tage højde for en stærkere indtjeningsudvikling og virksomhedernes forbedrede robusthed i et udfordrende konjunkturmiljø. Jagten på nye C20 højder er indledt, og vi ser de kommende ugers regnskaber bidrage hertil," skriver Sydbank i sin optakt til den stribe af regnskaber, der vil tikke ind i de kommende uger.

Selvom Sydbank har stor tiltro til de danske virksomhedernes robusthed, understreger banken dog, at en opblussen af den europæiske gældskrise - igen - kan tage luften uf af de positive forventninger.

"Indtjeningsudviklingen og ikke mindst indtjeningsudsigterne for de toneangivende danske virksomheder taler for yderligere kursstigninger i løbet af 2012. De kommende ugers regnskaber kan sammen med en bedre europæisk krisehåndtering gøde jorden for stigningerne, mens en opblussen af den europæiske gældskrise risikerer at eliminere dem igen," skriver Sydbank.

Tirsdag er Danske Bank og Pandora de mest prominente selskaber, der kommer med deres halvårsstatus, mens IC Companys afslutter sit forskudte regnskabsår.

Vi må sandsynligvis vente til torsdag med de første opjusteringer. Den dag er der nyt fra medicinalgiganten Novo Nordisk samt høreapparat- og headset-producenten GN Store Nord. Til gengæld bliver det ikke de sidste, vurderer Sydbank.

"I Sydbanks analyseunivers ser vi desuden basis for opjusteringer fra blandt FLSmidth, Carlsberg, ØK, William Demant, Coloplast og A. P. Møller-Mærsk, mens vi ikke forventer nedjusteringer. Baggrunden for opjusteringerne er blandt andet en stærkere ordrebog, højere priser og stram omkostningsstyring," skriver Sydbank.

Indtil nu er C20-indekset steget 24,7 procent i år, hvilket gør det til et af de stærkeste aktiemarkeder internationalt set. Med et kursmål på 515, vil de danske eliteaktier dog samlet set komme til at vinde mere end 32 procent samlet set i 2012.

Det vil bringe de danske aktier i land efter finanskrisen, Eliteindekset forlod krydsede indeks-500-stregen i november 2007 med retning sydpå og har ikke været tilbage over den siden. Med det nuværende indeks 490 er revanchen dog inden for rækkevidde.

Stigningen vil især være trukket hjem af indeksets sværvægter Novo Nordisk, som allerede er blevet 42,5 procent mere værd i år, men som med en opjustering torsdag kan sætte endnu mere fart på værditilvæksten.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Serieiværksætter køber sig ind i lille virksomhed: Verdensudstilling skal være med til at booste salg af løver, ugler og hjorte

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Jysk retail-agentur sikrer succes for Europas største køkkenkæde i Norge

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

EfB

Mathias Kristensen om sine fem seniorår med nedrykninger, bronzemedalje og 12 cheftrænere: - Det er helt til grin, at det har været så kaotisk

Sønderborg For abonnenter

Endnu et sort år for Niko-Servodan: Men lyset er på vej tilbage

Haderslev

Kvinde bremsede for gæs på Omkørselsvejen og endte i trafikuheld

Annonce