Annonce
Varde

Kun én lokal filial tilbage: Sydbank lukker i Ølgod

Sydbank i Ølgod lukker 1. marts. Arkivfoto: Henrik Cramon
Sydbank lukker sin filial i Ølgod 1. marts. Medarbejderne og kunderne skal fremover til Skjern eller Varde.

Ølgod/Varde: Sydbank lukker sin Ølgod-filial og flytter medarbejderne til Skjern og Varde per 1. marts.

- Vi har igennem længere tid søgt efter nye medarbejdere i Skjern og Ølgod, men vi har konstateret, at det er vanskeligt at tiltrække rådgivere til vores mindre filialer. Det tager vi nu konsekvensen af og laver en større filial, siger områdedirektør i Vestjylland Frank Bondorph i en pressemeddelelse.

Sammenlægningen betyder ifølge pressemeddelelsen, at privatrådgiverne Marianne Christensen og Birthe Krogsgaard fremover skal træffes i Skjern-afdelingen, som med ændringen vil bestå af seks medarbejdere.

Filialchefen i Ølgod, Kristian Søltoft Holmboe, tager en række kunder med bopæl i Vardeområdet med til Varde-afdelingen, hvor han bliver rådgiver for både erhverv og private.

Pengeautomaten bliver i Ølgod, så kunderne kan hæve og indsætte kontanter.

Annonce

Over 100 år i Ølgod

Med lukningen i Ølgod har Sydbank kun én filial tilbage i Varde Kommune, og det er den i Varde. For nogle år tilbage blev filialerne i Oksbøl og Tistrup lukket, og den seneste lukning var i 2016, hvor filialen i Nørre Nebel måtte dreje nøglen om. I Nørre Nebel var der to medarbejdere ved lukningen, og de blev også fordelt på afdelinger i Skjern og Varde.

Det er helt tilbage i 1913, at Varde Bank etablerede sin filial i Ølgod, og banken har haft betydning i byen. Det er for eksempel Varde Bank, der i 1982 donerede den karakteristiske blå skulptur på Torvet i Ølgod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce