Annonce
Sydjylland

Sydbank vil droppe jysk beskedenhed i 2021: Spænder erhvervsmusklerne og vil hente minkmillioner tilbage

Ifølge administrerende direktør Karen Frøsig skal Sydbank til at turde sige højt, at den har store ambitioner. I første omgang gælder det målet om at positionere sig som Danmarks andenstørste erhvervsbank. Arkivfoto: Claus Thorsted

Sydbank har mere end femdoblet overskuddet i første kvartal, og det lovende resultat får nu den sønderjyske bank til at turde skrue op for ambitionerne. Få her overblikket over bankens forventninger til 2021.

1 Næststørste erhvervsbank

Sydbank vil spænde erhvervsmusklerne og rykke fra at være Danmark tredjestørste erhvervsbank til at blive den andenstørste - og dermed vippe Nordea af pinden. Konkret går Sydbank efter at øge udlånet til små og mellemstore virksomheder med mellem 50 og 499 ansatte betydeligt.

- Vi skal øge kendskabet til os og gøre opmærksom på, at vi er her, og at vi ved noget om erhverv. Vi har de kompetencer, der skal til, og vi har en god størrelse, men vi har nok haft den lidt jyske tilgang, at vi ikke hele tiden skal gå og sige, hvor gode vi er. Nu er vi blevet enige om, at vi bliver nødt til at have nogle ambitioner, siger administrerende direktør Karen Frøsig.

2 Minkpenge retur

Sydbank har 150 millioner kroner i klemme i minkbranchen, der blev lukket ned sidste år som følge af coronakrisen. Set i lyset af den milliardaftale om kompensation til minkavlerne, der siden er blevet indgået, forventer banken, at stort set alle pengene kommer retur i 2021. Sydbank har allerede kunnet tilbageføre 49 millioner fra minkbranchen, som tidligere var sat af som tab.

3 Undgå ny nedlukning

Overordnet mener Karen Frøsig, at banken er kommet fornuftigt igennem coronakrisen. Sydbank kom ud af 2020 med et plus efter skat på 799 millioner kroner, hvilket er noget bedre end forventet ved årets begyndelse. Derfor tør hun også godt skrue forventningerne op til 2021, hvor hun forventer et overskud efter skat på mellem 850 og 1150 millioner.

- Sidste år på det her tidspunkt, var vi jo meget usikre på betydningen af krisen, men både Sydbank og Danmark generelt har vist en god tilpasningsevne. Vi står et bedre sted i dag, men det, som vi for alt i verden skal undgå, er en tredje nedlukning, siger Karen Frøsig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce