Annonce
Danmark

Sydbanks bestyrelse får fuld opbakning efter uro

Sydbank er i alvorlig modvind efter sidste uges bestyrelsesdrama, hvor formand, næstformand og to øvrige medlemmer udtrådte. Forude venter markedet på en plan for, hvordan banken forbedrer indtjeningen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Repræsentantskabet i Sydbank gav på et ekstraordinært møde i aftes fuld opbakning til de tilbageværende medlemmer af bestyrelsen i Sydbank, efter fire medlemmer forlod den i sidste uge. Forude venter en genopretningsplan for banken.
Annonce

Finans: Efter sidste uges drama i Sydbank, hvor fire bestyrelsesmedlemmer med formand og næstformand i spidsen forlod bestyrelsen i utide, er der nu ro på bagsmækken - i hvert fald foreløbigt.

Det fortæller formand for repræsentantskabet Peter Hansen, efter der onsdag aften var ekstraordinært repræsentantskabsmøde i banken.

- Repræsentantskabet har haft behov for information, og det behov har man fået dækket. Da formanden var færdig med sin redegørelse, blev der klappet, og han har fået et stærkt mandat med fuld opbakning til de holdninger og synspunkter, han står for, siger Peter Hansen med henvisning til Lars Mikkelgaard-Jensen, der er nyindsat formand.

Uenigheden i banken har ifølge avisen Danmarks oplysninger blandt andet gået på, hvorvidt Sydbank skulle være åben for fusion med andre banker og på, hvorvidt banken skulle ty til fyringer for at bringe omkostningerne ned. Den tilbageværende bestyrelse og direktionen var angiveligt skeptiske over for begge dele.

Sagen kort

  • Tirsdag i sidste uge trak fire bestyrelsesmedlemmer - herunder formand og næstformand - sig fra Sydbanks bestyrelse.
  • Af en fondsbørsmeddelelse fremgik det, at det pludselige exit skyldes uenigheder om strategi og ledelse.
  • I de efterfølgende dage erfarede flere medier herunder avisen Danmark, at uenighederne i høj grad gik på, hvorvidt Sydbank skulle være åben for fusioner med andre store banker, og om hvorvidt omkostningerne skulle bringes ned gennem fyringer.
  • Ifølge avisen Danmarks kilder ville det nu tidligere formandskab fyre topchef Karen Frøsig, fordi hun hverken ville være med til at indgå samarbejder med andre banker eller afskedige medarbejdere.
  • Næste opgave bliver at supplere bestyrelsen. Det sker på et ordinært repræsentantskabsmøde den 31. oktober.
  • Karen Frøsig har afvist at kommentere sagen.

Annonce

Aktionærer holder vejret

Under onsdagens møde, hvor Lars Mikkelgaard-Jensen redegjorde for forløbet, der førte til de fire bestyrelsesmedlemmers afsked, var spørgelysten ifølge Peter Hansen stor. Ligeledes var der livlig debat blandt de 50-60 repræsentantskabsmedlemmer, der var mødt op fra hele landet.

- Der blev gået ind til benet, men der blev også svaret godt og fyldestgørende.

Peter Hansen ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad der konkret blev sagt på mødet. Han henholder sig til, at det er fortroligt.

Selv om stridsøksen tilsyneladende er begravet for nuværende, venter endnu en potentiel knast forude. 30. oktober fremlægger Sydbank regnskab for tredje kvartal, og banken har varslet, at den samtidig vil fremlægge en plan, der skal løse de udfordringer, banken står over for. Især kæmper banken som mange andre banker med faldende indtægter og stigende omkostninger på grund af historisk lave renter.

Over for avisen Danmark har bankanalytiker i investeringensbanken ABG Sundal Collier Mads Thinggaard understreget, at der er stort behov for at rette op på Sydbanks forretningsmodel, og at aktionærerne derfor holder vejret forud for bankens kommende udmeldinger.

Peter Hansen oplyser, at han hverken kan eller vil forholde sig til den kommende strategi.

- Jeg føler mig tryg ved bestyrelsens arbejde fremadrettet, siger han.

Annonce

Kigger fremad

Formand Lars Mikkelgaard-Jensen erklærede sig onsdag aften glad for opbakningen.

- Det glæder mig, at vi kigger fremad og fortsat sammen vil drive en god og sund bank.

Heller ikke formanden ville onsdag komme nærmere ind, hvordan Sydbank planlægger at justere sin strategi for at sikre en bedre forretning.

- Men vi kommer med en plan, der forholder sig til de udfordringer, der er, sagde Lars Mikkelgaard-Jensen.

Han oplyser, at han inden for en måned forventer at præsentere de to første af i alt fire nye bestyrelsesmedlemmer.

- De skal have specielle bank- og ledelsesmæssige kompetencer, så vi vil være helt sikre på, at vi får de rigtige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce