Annonce
Regionalt

Syddanske hjerteløbere tilbydes førstehjælpskursus

Det er ikke noget krav, at man har taget et førstehjælpskursus, når man er hjerteløber, men nu tilbydes man gratis fire timers kursus.
Da Region Syddanmark blev en del af TrygFondens Hjerteløber-ordning, besluttede regionsrådet, at der skulle tilbydes gratis førstehjælpskurser til de hjerteløbere, der ønskede det. Nu er kurserne klar, og alle interesserede hjerteløbere kan tilmelde sig.
Annonce

Nu kan alle nuværende og kommende hjerteløbere tilmelde sig et gratis 4-timers førstehjælpskursus. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Kurset bliver afholdt af Dansk Folkehjælp og bliver tilbudt til alle frivillige førstehjælpere i Region Syddanmark. Det er regionsrådet, der har sat penge af til at kunne tilbyde kurserne.

- Der er jo ikke noget krav om, at man skal have et førstehjælpskursus som hjerteløber. Så det er et helt åbent tilbud, hvis man har behov for at få genopfrisket sine førstehjælpsevner. Jeg synes egentlig, at det giver rigtig god mening, at man deltager på kurset, hvis man føler, at der er noget, man vil have gennemgået. Eller hvis man slet ikke ved noget om førstehjælp, men gerne vil være hjerteløber, siger formanden for præhospitaludvalget i Region Syddanmark Mads Skau (V).

Selvom det ikke er et krav med et førstehjælpskursus for hjerteløbere, så angiver 98 procent af hjerteløberne, at de har taget et førstehjælpskursus.

Annonce

Kursusdeltagere får tilbudt vest

Kurserne er geografisk fordelt over hele regionen. Alle deltagere får tilbudt en hjerteløbervest, hvis de gennemfører kurset.

- Vi ved fra den tidligere førstehjælpsordning her i regionen, at flere frivillige gerne vil kunne identificeres med en vest. Derfor har vi valgt at tilbyde den. Den er jo ikke nødvendig for at kunne redde liv, og har man den ikke, kan man tilkendegive mundtligt, at man er hjerteløber, men for nogle er den rar at have, siger Mads Skau.

Der er også oprettet en webshop, hvor man kan købe vest, førstehjælpskit og pocketmask, der er en maske, som kan bruges ved indblæsninger i forbindelse med hjertelungeredning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce