Annonce
Udland

Sydkorea affyrer varselsskud mod russisk bombefly

Yuri Maltsev/Reuters
Et russisk bombefly krænkede tirsdag to gange luftrummet over Sydkorea, som sendte kampfly på vingerne.

Sydkoreanske kampfly har tirsdag affyret varselsskud mod et russisk bombefly, som to gange bevægede sig ind i sydkoreansk luftrum i få minutter.

Det oplyser forsvarsministeriet i Sydkorea ifølge nyhedsbureauet Yonhap.

Tre russiske fly krænkede indledningsvist Sydkoreas såkaldte luftidentifikationszone, der strækker sig over et større område end selve landets luftrum, før et af flyene bevægede sig i ind sydkoreansk luftterritorium over Østhavet (også kendt som Det Japanske Hav, red.).

Hændelsen skete ved øgruppen Dokdo, der ligger cirka halvvejs mellem Sydkorea og Japan. Det sydkoreanske luftvåben sendte kampfly i luften, som affyrede varselsskud.

Der er ingen oplysninger om, hvorvidt det russiske fly menes at være kommet på afveje eller om krænkelsen skete med fuldt overlæg.

Efter varselsskuddene forsvandt flyet fra området, men senere vendte det tilbage og krænkede igen luftrummet.

Det er ifølge Yonhap første gang, at et russisk militærfly krænker sydkoreansk suverænitet på den vis.

Derimod er det ofte hændt, at russiske fly har bevæget sig ind i Sydkoreas luftidentifikationszone. Det skete senest den 20. juni, da to russiske militærfly befandt sig i zonen i cirka en halv time.

Sydkoreas forsvarsministerium oplyser ifølge nyhedsbureauet AP, at det senere tirsdag vil indgive en formel protest til Ruslands ambassade i Seoul.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce