Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold

Sydlandsk og sydfynsk temperament: Pytlick smed SønderjyskE-franskmand ud af hallen

Da Noah Gaudin råbte af Jan Pytlick midt på halgulvet i Skanderborg, havde SønderjyskE-træner Jan Pytlick ingen anden mulighed end at vise, hvem der var chef og vise franskmanden ud af hallen. Nok var nok. Foto: Ole Nielsen.
Noah Gaudins temperament kogte over efter kampen i Skanderborg, og da SønderjyskE-træner Jan Pytlick fik nok, viste han sin egen spiller ud af hallen.

HÅNDBOLD: Skuffelsen var kolossal, og temperamenterne kom i kog mellem SønderjyskE-træner Jan Pytlick og holdets franske bagspiller, Noah Gaudin, efter sidste sekund-nederlaget på 31-32 i Skanderborg.

Først lidt om baggrunden.

optakt

Håndbold, herreligaen

Torsdag klokken 20.00: SønderjyskE-Fredericia HK

SønderjyskE: Marcus Dahlin er skadet

TV: TV2 Sport

JV tipper: 32-29

Da SønderjyskE havde kæmpet sig tilbage fra 28-31 til 31-31 og Josip Cavar havde reddet et skud fra Kristian Bonefeld, havde udeholdet i Skanderborg chancen for at tage begge point med hjem i bussen til Sønderborg. Cheftræner Jan Pytlick tog timeout med 43 sekunder tilbage.

Annonce

SønderjyskE spillede syv mod seks, men kunne ikke finde åbningen. Armen kom op, og i stedet for at forsøge en afslutning selv sendte Noah Gaudin bolden ud mod højrefløj Nikolai Vinther, der havde scoret syv mål på ti forsøg. Men med 17 sekunder tilbage kom Lars Skaarup imellem og fik sat et Skanderborg-angreb i gang.

SønderjyskE nåede at få Josip Cavar tilbage i målet, og Thomas Mogensen fik tacklet Hakun Teigum. Cornelius Kragh fumlede med bolden, der røg hen til Nikolaj A. Nielsen. En stor stregspiller 10 meter fra målet. Selvfølgelig skulle Frederik Ladefoged eller Noah Gaudin nå ind på kroppen af Skanderborg-stregen og få lavet et frikast. I stedet fik Nielsen uhindret lov at tordne bolden ind bag Cavar i sidste sekund.

SønderjyskE-skuffelsen var total. Og efter en tur i omklædningsrummet, hvor der spillerne råbte og skreg i frustration, vendte dele af truppen og trænerne tilbage på halgulvet i Skanderborg. Det var her, temperamentet kogte over for Noah Gaudin, der indtil afslutningen havde spillet en god kamp.

- Jeg var vred over mange ting. Først og fremmest over mig selv, fordi jeg tabte den sidste bold. Og fordi vi tabte. Nu er jeg faldet ned, og vi har en kamp igen om to dage, så jeg kan ikke tænke mere på det, når vi har en kamp om 48 timer, sagde Gaudin, der ikke ville fortælle, hvad der præcis blev sagt.

- Aftalen var, at vi skulle spille syv mod seks, fordi det var gået godt gennem hele kampen. Så var der pres på, og tingene blev mere upræcise, og jeg mistede bolden. Det er kun min fejl, sagde han om afslutningen.

Fat i kraven

Gaudin gjorde fagter og var meget højlydt over for Jan Pytlick midt i hallen. Til sidst fik træneren nok. Han tog et solidt greb i kraven på franskmandens trøje og råbte "Get out, Noah" og gav ham et puf og viste ham udgangen mod omklædningsrummene.

- Vi havde lige en lille diskussion. Mere var der ikke i det. Han var selvfølgelig frustreret over tingene, forklarede Pytlick, som ikke mente, at franskmanden kunne være irriteret over, at der ikke blev tacklet på Nikolaj A. Nielsen til sidst.

- Det var han en af dem, der skulle gøre, så han kan bare kigge på sig selv.

Hvorfor råber han så af træneren?

- Det skal han heller ikke gøre, men følelserne sidder uden på. Folk kunne have revet omklædningsrummet ned af skuffelse.


Folk kunne have revet omklædningsrummet ned af skuffelse.

Jan Pytlick, SønderjyskE-træner


Du bad ham forlade hallen?

- Ja. Det var bare ud og dampe af. Der er ikke noget i det. Det tager jeg stille og roligt. Når følelserne er oppe at køre, så kan jeg også selv hidse mig op.

Jan Pytlick mente, Gaudin selv skulle have afsluttet sidste angreb.

- Vi har en timeout, hvor vi snakkede om, at vi gerne ville spille rundt om noget screening. Det får vi ikke gjort, og så løber det ud i sandet. Den aflevering, som Noah lægger ud, bliver en dårlig aflevering i stedet for bare at tage chancen. Komme rundt om det, som vi har aftalt, og turde skyde på den. Sådan skete det ikke.

- Det er utilgiveligt, at en stregspiller får lov til det fra 10 meter. Sådan er det. Du kan se skuffelsen i mine øjne. Den var hård, sagde Pytlick.

SønderjyskE møder Fredericia HK hjemme i Skansen torsdag aften, så der er ikke meget tid til at komme til hægterne.

- Vi skal ned på Hotel Alsik i Spa-afdelingen og slappe lidt af og få varmet musklerne igennem. Så ser vi lidt video, og det er vores forberedelse, sagde Pytlick.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Kommentar: Derfor skal SønderjyskE strække sig langt for at forlænge med playmaker – og derfor bør han blive

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Kommentar: Thomas Mogensen er en kæmpe gevinst for SønderjyskE – og derfor skal han selvfølgelig fortsætte uden for banen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Annonce