Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold

Sydlandsk og sydfynsk temperament: Pytlick smed SønderjyskE-franskmand ud af hallen

Da Noah Gaudin råbte af Jan Pytlick midt på halgulvet i Skanderborg, havde SønderjyskE-træner Jan Pytlick ingen anden mulighed end at vise, hvem der var chef og vise franskmanden ud af hallen. Nok var nok. Foto: Ole Nielsen.
Noah Gaudins temperament kogte over efter kampen i Skanderborg, og da SønderjyskE-træner Jan Pytlick fik nok, viste han sin egen spiller ud af hallen.

HÅNDBOLD: Skuffelsen var kolossal, og temperamenterne kom i kog mellem SønderjyskE-træner Jan Pytlick og holdets franske bagspiller, Noah Gaudin, efter sidste sekund-nederlaget på 31-32 i Skanderborg.

Først lidt om baggrunden.

optakt

Håndbold, herreligaen

Torsdag klokken 20.00: SønderjyskE-Fredericia HK

SønderjyskE: Marcus Dahlin er skadet

TV: TV2 Sport

JV tipper: 32-29

Da SønderjyskE havde kæmpet sig tilbage fra 28-31 til 31-31 og Josip Cavar havde reddet et skud fra Kristian Bonefeld, havde udeholdet i Skanderborg chancen for at tage begge point med hjem i bussen til Sønderborg. Cheftræner Jan Pytlick tog timeout med 43 sekunder tilbage.

Annonce

SønderjyskE spillede syv mod seks, men kunne ikke finde åbningen. Armen kom op, og i stedet for at forsøge en afslutning selv sendte Noah Gaudin bolden ud mod højrefløj Nikolai Vinther, der havde scoret syv mål på ti forsøg. Men med 17 sekunder tilbage kom Lars Skaarup imellem og fik sat et Skanderborg-angreb i gang.

SønderjyskE nåede at få Josip Cavar tilbage i målet, og Thomas Mogensen fik tacklet Hakun Teigum. Cornelius Kragh fumlede med bolden, der røg hen til Nikolaj A. Nielsen. En stor stregspiller 10 meter fra målet. Selvfølgelig skulle Frederik Ladefoged eller Noah Gaudin nå ind på kroppen af Skanderborg-stregen og få lavet et frikast. I stedet fik Nielsen uhindret lov at tordne bolden ind bag Cavar i sidste sekund.

SønderjyskE-skuffelsen var total. Og efter en tur i omklædningsrummet, hvor der spillerne råbte og skreg i frustration, vendte dele af truppen og trænerne tilbage på halgulvet i Skanderborg. Det var her, temperamentet kogte over for Noah Gaudin, der indtil afslutningen havde spillet en god kamp.

- Jeg var vred over mange ting. Først og fremmest over mig selv, fordi jeg tabte den sidste bold. Og fordi vi tabte. Nu er jeg faldet ned, og vi har en kamp igen om to dage, så jeg kan ikke tænke mere på det, når vi har en kamp om 48 timer, sagde Gaudin, der ikke ville fortælle, hvad der præcis blev sagt.

- Aftalen var, at vi skulle spille syv mod seks, fordi det var gået godt gennem hele kampen. Så var der pres på, og tingene blev mere upræcise, og jeg mistede bolden. Det er kun min fejl, sagde han om afslutningen.

Fat i kraven

Gaudin gjorde fagter og var meget højlydt over for Jan Pytlick midt i hallen. Til sidst fik træneren nok. Han tog et solidt greb i kraven på franskmandens trøje og råbte "Get out, Noah" og gav ham et puf og viste ham udgangen mod omklædningsrummene.

- Vi havde lige en lille diskussion. Mere var der ikke i det. Han var selvfølgelig frustreret over tingene, forklarede Pytlick, som ikke mente, at franskmanden kunne være irriteret over, at der ikke blev tacklet på Nikolaj A. Nielsen til sidst.

- Det var han en af dem, der skulle gøre, så han kan bare kigge på sig selv.

Hvorfor råber han så af træneren?

- Det skal han heller ikke gøre, men følelserne sidder uden på. Folk kunne have revet omklædningsrummet ned af skuffelse.


Folk kunne have revet omklædningsrummet ned af skuffelse.

Jan Pytlick, SønderjyskE-træner


Du bad ham forlade hallen?

- Ja. Det var bare ud og dampe af. Der er ikke noget i det. Det tager jeg stille og roligt. Når følelserne er oppe at køre, så kan jeg også selv hidse mig op.

Jan Pytlick mente, Gaudin selv skulle have afsluttet sidste angreb.

- Vi har en timeout, hvor vi snakkede om, at vi gerne ville spille rundt om noget screening. Det får vi ikke gjort, og så løber det ud i sandet. Den aflevering, som Noah lægger ud, bliver en dårlig aflevering i stedet for bare at tage chancen. Komme rundt om det, som vi har aftalt, og turde skyde på den. Sådan skete det ikke.

- Det er utilgiveligt, at en stregspiller får lov til det fra 10 meter. Sådan er det. Du kan se skuffelsen i mine øjne. Den var hård, sagde Pytlick.

SønderjyskE møder Fredericia HK hjemme i Skansen torsdag aften, så der er ikke meget tid til at komme til hægterne.

- Vi skal ned på Hotel Alsik i Spa-afdelingen og slappe lidt af og få varmet musklerne igennem. Så ser vi lidt video, og det er vores forberedelse, sagde Pytlick.

Annonce

Mest læste

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce