Annonce
Læserbrev

Sydslesvigudvalgets formand på afveje

Annonce

Læserbrev: Spørgsmål til Sydslesvigudvalgets formand Christian Juhls læserbrev af den 6. februar om byskilte på tysk.

Hej Christian Juhl.

Man skal tænke sig grundigt om. Hvad ønsker de menige medlemmer af mindretallet i Sønderjylland? Har du talt med menigmand eller kun ledelsen i BDN? Med det du skriver i dit læserbrev den 6. februar om byskilte på tysk, så tænker jeg det sidste??

Det er i øvrigt ikke korrekt, når du skriver, at tyskerne i Sydslesvig forlængst har sat byskilte op på dansk og frisisk - du får det i alle tilfælde til at lyde, som om det er normalen, og det ved du godt, som formand for Sydslesvigudvalget, ikke er sandt! Så jeg undrer mig meget over, at du skriver det.

Så vidt jeg er orienteret, så er det, ud af omkring 200 kommuner i Sydslesvig, alene Flensborg by og Lyksborg by, der har sat danske bynavne på byskiltene - og kun på de 2 byer, som har turister og ikke de øvrige byer i de 2 kommuner.

Og som formand for Sydslesvigudvalget, så er det heller ikke nogen hemmelighed for dig, at villigheden kommer af de mange danske turister for Flensborg og Lyksborgs vedkommende - ikke af hensyn til mindretallet! Prøv blot at læse Flensborg Avis, så ville du også vide bedre.

Så vidt jeg ved er der ikke en eneste af de øvrige mange hundrede byer og kommuner, der har vist initiativ til at skilte på dansk.

I Nord Frisland er det lykkedes at få byskilte, der også er på frisisk, men det har absolut ikke været uden modstand.

Jeg havde forventet større indsigt i grænselandet forhold af Sydslesvigudvalgets formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ført bag lyset

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce