Annonce
forside

Sydstjernen kom på rette spor

Efter syv kampe med nederlag, blev den dårlige stime endelig brudt for Sydstjernen. På trods af mange tekniske fejl endte de lyseblå med en 24-21 sejr over DSIO Odense.

Rødekro: Det var to af rækkens bundhold, som søndag eftermiddag mødtes til en direkte duel, om at skulle ligge over eller under nedrykningsstregen. Fra kampens begyndelse var det DSIO Odense, som kom bedst i gang. Indtil haluret viste 20 minutter havde gæsterne været foran, men et par hurtige mål og så var den stilling vendt på hovedet. Sydstjernens føring blev hjulpet godt på vej af højrefløjen Emma Hamann, som scorede fem mål i første halvleg. Hun blev også kampens topscorer.

Annonce

Kampen i tal

Håndbold, 3.division, kvinderSydstjernen - DSIO Odense 24-21 (14-13)

Stillinger undervejs: 1-3, 9-9, 13-10, 19-15, 23-21

Målscorere: Emma Hamann 5, Maja Wiuff 4, Mette Geertsen 4, Nanna Viuff 3, Mia Sieljacks 3, Kira David 2, Emilie Albæk 2, Julie Søllingvraa 1

Mange fejl

Fra anden halvlegs start var det igen de lyseblå der sad på spillet. Selvom angrebet scorede på mange af chancerne, så kunne det være blevet til endnu flere, hvis ikke der havde været så mange tekniske fejl. Sydstjernens træner, Benny Kolbeck, havde efter kampen talt sig frem til hele 21 af slagsen. De mange fejl hos hjemmeholdet kostede dog ikke dyrt. Odense lavede også mange fejl, så i sidste ende kunne det mest effektive hold gå fra banen som sejrsherre. Så for første gang i syv kampe var det hjemmeholdets tur til at synge sejrssang.

Hos Sydstjernen var de efterfølgende glade for, at kunne sætte to point på kontoen.

- Det var en ekstremt vigtig kamp, og med sejren er vi nu på den rigtige side af nedrykningsstregen, sagde Benny Kolbeck, der fortsatte med at rose sine spillere:

- Pigerne skal have stor cadeau for deres indsats i dag. Selvom selvtilliden har været ramt, så leverede de i dag, sagde han med henvisning til den række af nederlag som holdet senest har været inde i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce