Annonce
forside

Sydstjernen var de bedste til sidst

En helt lige kamp mellem to af rækkens bundhold faldt i sidste ende til Sydstjernens fordel. 20-19 besejrede de gæsterne fra Højfyn Håndbold.

Aabenraa: Det var to jævnbyrdige hold, som søndag aften mødtes i Arena Aabenraa. Fra kampens start prøvede de lyseblå værter at spille 7 mod 6. En beslutning der virkede til at overraske Højfyn. To gange formåede gæsterne endda at brænde på frit mål, hvilket også hjalp Sydstjernen godt ind i kampen. Efterhånden som første halvleg skred frem, begyndte begge mandskaber at producere flere fejl. Specielt i angrebsspillet så det til tider skidt ud. Utallige afbrændere resulterede i en helt lige pausestilling på 11-11. En stilling som fint afspejlede kampens første 30 minutter, hvor de to hold havde både gode og dårlige perioder.

Annonce

Målmænd kom i gang

De første minutter af anden halvleg startede præcis som den første sluttede. Mange fejl i begge ender hjalp ikke på måltavlen, ligesom begge målmænd for alvor var blevet skudt i gang. Sydstjernens målvogter, Henriette Hovesen, stod en god kamp, hvor det flere gange lykkedes hende at pille glansen af Højfyns angrebsspil. I den modsatte ende var udeholdets målmand også for alvor kommet i omdrejninger. Hun tog hvad der skulle tages, og var bestemt medvirkende til, at gæsterne kun lukkede 20 mål ind.

Med seks sekunder tilbage af kampen havde gæsterne muligheden for at få et enkelt point med fra kampen. De få sekunder var dog ikke nok til en udligning, da bolden blev skudt i paraderne. Dermed kunne de unge piger fra Sydstjernen juble over den anden sejr i træk.

Sydstjernen - Højfyn Håndbold 20-19 (11-11)

Håndbold, 3. division, kvinder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

19 bilister får fartbøder

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce