Annonce
Sydjylland

Sydtrafik laver ændringer: Disse 13 ruter får nye køreplaner

Omstruktureringerne træder i kraft den 27. juni. Pressefoto: Sydtrafik
Nogle ruter lægges sammen, mens andre deles op i to. Fra sommeren vil i alt 13 Sydtrafik-ruter få nye køreplaner, og selskabet vil også forsøge sig med nye såkaldte flexruter.
Annonce

Transport: Sydtrafik gennemfører til sommer en række ruteændringer.

Det sker, efter trafikselskabet sidste år startede med at optimere sine ruter ved at nedlægge en række afgange, hvor der i gennemsnit var færre end to personer med per tur.

- Denne gang går vi ind og forenkler ruteforløb på nogle ruter, mens andre fremover skal kategoriseres som uddannelsesruter. Vi har arbejdet på optimeringen i en årrække, og vi har udnyttet, at vi havde det helt korrekte datagrundlag for at foretage rettelserne, siger afdelingsleder for plan, udvikling og HR i Sydtrafik, Lotte Stensberg i en pressemeddelelse.

Annonce

Forsøg med nye flexruter

Omstruktureringerne træder i kraft den 27. juni, og der er i alt tale om 13 ændringer. Disse har været i høring hos alle de berørte kommuner, som har haft mulighed for at komme med indsigelser og kommentarer. Også vognmænd og uddannelsesinstitutioner har været inddraget for at sikre, at de nye køreplaner passer bedst muligt med ringetiderne på uddannelserne.

Disse ruter ændres

 • Rute 105 Fredericia-Middelfart
 • Rute 106 Kolding-Middelfart
 • Rute 112 Sønderborg-Aabenraa
 • Rute 113 Sønderborg-Aabenraa via Varnæs
 • Rute 115 Tørring-Jelling
 • Rute 117 Give-Tørring
 • Rute 119 Billund-Give
 • Rute 124 Aabenraa-Skærbæk
 • Rute 128 Aabenraa-Gråsten
 • Rute 129 Aabenraa-Ribe
 • Rute 147 Kolding-Jels
 • Rute 188 Kolding-Vejen
 • Rute 341 Thyregod-Tørring

De foreløbige udkast til de nye køreplaner og ruteforløb kan ses på Sydtrafiks hjemmeside. De endelige køreplaner er klar i slutningen af marts.

Langt de fleste af ændringerne vedrører nemlig såkaldte uddannelsesruter, som kun kører, når der er behov for kørsel til uddannelsesstederne.

I pressemeddelelsen skriver Sydtrafik, at selskabet starter en ny forsøgsordning med såkaldte flexruter, så borgere også har mulighed for at rejse med kollektiv trafik uden for de tidsrum, hvor uddannelsesruterne kører. Flexruterne kører mellem de faste stoppesteder på ruten

- Ruten køres af en Flextrafik-bil og køres kun, når der er en borger, der har bestilt en kørsel på ruten. Borgeren skal på en flexrute bestille minimum en time før, og turens pris er den samme som en tur med bussen, siger Lotte Stensberg.

Annonce

Sikrer adgang til uddannelse

Et eksempel på en uddannelsesrute er på strækningen mellem Aabenraa og Sønderborg. Her kører rute 112 i dag med 24 daglige afgange - nogle gange følger den hovedvejen, mens den andre gange har afstikkere til Blans eller Varnæs.

Fra sommeren vil ruten kun have 16 afgange, og den vil hver gang følge hovedvejen, mens der i stedet bliver oprettet en ny uddannelsesrute med nummeret 113. Denne vil med to afgange om morgenen og tre om eftermiddagen sikre adgang til uddannelsesinstitutionerne fra landet mellem de to byer.

Et andet eksempel på ændringerne er, at der kommer flere afgange mellem Ribe og Aabenraa. På strækket mellem de to byer bliver de to nuværende ruter 125 og 915x samlet i ét ruteforløb, som kommer til at hedde rute 129.


Denne gang går vi ind og forenkler ruteforløb på nogle ruter, mens andre fremover skal kategoriseres som uddannelsesruter.

Lotte Stensberg, afdelingsleder for plan, udvikling og HR i Sydtrafik
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce