Annonce
Sydjylland

Sydtrafik slukker lyset for nattakst

Arkivfoto: Claus Thorsted
En bustur hjem fra festen i nattetimerne har betydet et tillæg på 24 kr. oveni den almindelige billetpris. Sådan er det ikke mere.

Regionalt: Senere på året, når julefrokost sæsonen går i gang, er der tradition for mange mennesker i natbusserne i det Syd- og Sønderjyske – og de kan nu se frem til en billigere tur hjem fra festen. Indtil nu har en bustur hjem fra festen i nattetimerne betydet et tillæg på 24 kr. oveni den almindelige billetpris, men ordningen har været svær at finde ud af – for både chauffører og passagerer.

- Det var ikke altid logisk, hvilke afgange, der havde et nattillæg, og det var besværligt for passagererne at sørge for, at de havde den rigtige billet. Det var kun rejsende med rejsekort, der automatisk fik den rigtige takst, og lige netop i natbusserne har vi mange kunder, der gerne vil betale på andre måder, fortæller Jette Lauridsen, afdelingschef for Kunde og Marked i Sydtrafik i en pressemeddelelse.

Ændringen gælder fra 1. september.

Annonce

Lettere for chaufføren

Afskaffelsen af nattillæg sker også på opfordring fra buschaufførerne og vognmændene, fordi mange passagerer på hver afgang skulle have hjælp til billetteringen, inden bussen kunne køre fra stationen. Nu forventer man, at det bliver lettere for alle parter. Sydtrafik forventer også, at den billigere pris vil få endnu flere til at lade bilen stå og tage bussen hjem fra julefrokosten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Danmark

Lokal V-politiker trodser eget parti: Raser mod kompensationsmodel til kampfly-naboer

Annonce