Annonce
Sydjylland

Sydtrafik spænder youtuber for vognen for at få bedre stemning i busserne

Eiqu Miller slår et slag for god opførsel i busserne - og han har 240.000 følgere, der kommer til at høre budskabet. PR-foto
Popmusikeren Eiqu har lavet en sang og en musikvideo, som skal opmuntre syddanske buspassagerer til at gøre livet til en fest for hinanden - med "De gode ting".

Syddanmark: Nogle former for adfærd hos medpassagerer kan gør det surt for andre i bussen - og det vil Sydtrafik sætte fokus på med en ny kampagne. Men de løftede pegefingre er pakket væk, og i stedet skabes der god stemning i bussen med en ny sang lavet af youtuberen Eiqu Miller. "De gode ting", hedder den.

"Vis hensyn - Vi vil huske dig for de gode ting" – lyder kernebudskabet i trafikselskabets nye adfærdskampagne, som på en indirekte og positiv måde vil give et bud på, hvordan den daglige bustur bliver rar for alle. Den er lavet efter ønske fra Sydtrafiks chauffører, som vil have fokus på uønsket adfærd i busserne.

Kampagnen består blandt andet af en sang med tilhørende musikvideo, som er udviklet specielt til Sydtrafik af Eiqu Miller, der har over 240.000 følgere på sin YouTube kanal, hvilket placerer ham i top ti af danske youtubere. Til daglig hedder han Anders Møller, og han har tidligere samarbejdet med Sydtrafik om en synlighedskampagne rettet for samme målgruppe.

Annonce

Det du giver, får du igen

Sangens budskab handler om at give plads, se op fra mobilen og være til stede sammen med personerne omkring dig. Og Eiqu har arbejdet på at lave en ørehængende og positiv sang.

- Det er positive budskaber, som alle kan være med på, og som vi i musikvideoen kobler med konkret adfærd i bussen, fortæller direktør for Sydtrafik Lars Berg i en pressemeddelelse.

Sydtrafik kørte i 2015 og 2016 kampagnen #gobuskarma, som blev en succes, og den håber man at kunne bygge videre på med den nye kampagne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce