Annonce
Regionalt

Sydtrafik tager kontanterne ud af bus- og flextrafik

Fordøren i nogle af busserne vil stadig åbne, selv om man ikke må stige på bussen ad den vej. Det sker for at sikre udluftning i bussen. Foto: Jens L. Hansen
Sydtrafik tager nu konsekvensen af de ændrede afstandskrav i den kollektive trafik, og lukker helt for indstigning af fordøren i bussen, muligheden for at købe billet i bussen samt at betale med kontanter i flextrafik bilen fra torsdag d. 14. januar.
Annonce

- Chaufførerne yder i øjeblikket en stor indsats for at holde hele den kollektive transport kørende i en vanskelig situation. Vi har derfor et stort ønske om at passe på både chauffører og passagerer, samt at give chaufførerne de bedst mulige arbejdsbetingelser. Derfor lukker vi midlertidigt for muligheden for at betale med kontanter, siger Lars Berg, direktør for Sydtrafik.

Udtalelsen kommer i en pressemeddelelse fra Sydtrafik på baggrund af de ændringer, selskabet foretager fra torsdag den 14. januar. På grund af de ændrede afstandskrav kan man ikke længree betale med kontanter i bus- og flextrafikken, stige ind ad fordøren i bussen samt købe billet i bussen.Som alle andre håber vi, at de skærpede nationale tiltag snart igen vil kunne lempes. Når det sker, vil vi igen genåbne såvel bussernes fordøre som kontantsalget i busser og flextrafik bilerne.

Lars Berg, direktør i Sydtrafik


Trafikselskaberne har på forhånd sikret sig Forbrugerombudsmandens accept af den midlertidige lukning af salget.

Som passager har man fortsat selv ansvaret for at købe en gyldig billet på Sydtrafiks Mobilbillet app inden man stiger på bussen - alternativt bruge sit rejsekort, der skal tjekkes ind ved standeren midt i eller bag i bussen.

- Som alle andre håber vi, at de skærpede nationale tiltag snart igen vil kunne lempes. Når det sker, vil vi igen genåbne såvel bussernes fordøre som kontantsalget i busser og flextrafik bilerne, siger Lars Berg.

- I takt med at tiltagene lempes, vil vi igen se flere kunder i vores busser, og det er derfor vigtigt, at vi sikrer et så effektivt og trygt flow af disse igennem bussen, fortsætter Lars Berg.

Annonce

Fordøren åbner alligevel

Al indstigning skal fra torsdag ske af de midterste og bagerste døre, men passagererne vil alligevel opleve at fordøren bliver åbnet ved nogle stoppesteder. Det bliver nemlig anbefalet i en analyse af smitterisiko i bussen, at sikre en god udluftning af bussen, hvilket er med til at nedsætte risikoen for smitte i bussen. De øvrige retningslinjer med kun en person pr. dobbeltsæde og det øgede fokus på rengøring i bussen fortsætter uændret så længe de nationale restriktioner fastholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce