Annonce
forside

Sydvest sikret overlevelse

Christian Roost og FC Sydvest sikrede sig 2.pinsedag overlevelse i 2.division. (Arkiv foto)

FC Sydvest 05 Tønder har med to spillerunder tilbage sikret sig overlevelse og endnu en sæson i 2.division, hvilket ifølge Sydvest-træner Carsten Jørgensen er som en lille drøm, som er gået i opfyldelse.

Fodbold, 2.division, nedrykningspulje, herrer: FC Sydvest 05 Tønder - VSK Århus 1-1 (0-0)

TØNDER: FC Sydvest 05 Tønder sikrede sig, med lidt hjælp fra Svendborg, overlevelse i 2.division. Sydvest har med to spillerunder tilbage otte point ned til nedrykningsstregen, hvilket betyder endnu en sæson i 2.division.

Overlevelsen kom i hus, da Svendborg slog Holbæk B&I på hjemmebane med 2-1. Hvilket gjorde, at Holbæk ikke længere kan nå op på flere point, som Sydvest.

Ifølge Carsten Jørgensen betyder overlevelsen rigtig meget for klubben.

- Det betyder rigtig meget for klubben, da vi allerede nu kan begynde at se frem i mod næste sæson, lød det fra Carsten Jørgensen.

- Inden forårs-sæsonen gik i gang gik vi alle sammen og drømte om overlevelse. Så det er lidt en drøm, der er gået i opfyldelse, fortsatte Carsten Jørgensen.

FC Sydvest selv spillede "kun" 1-1 hjemme i mod VSK Århus, hvilket Carsten Jørgensen var en smule ærgerlig over.

- Jeg synes egentlig vi spillede fornuftigt, og derfor er jeg ærgerlig over vi ikke tog alle tre point i dag, sagde Carsten Jørgensen efter kampen.

Det var en kamp, som så ofte set før. Et Sydvest-mandskab der manglede skarpheden på den sidste trejde del af banen.

- Vi spillede sletter ikke fladt nok i første halvleg, hvilket vi så måtte snakke om i pausen, sagde Carsten Jørgensen.

- I anden halvleg fik vi scoret til 1-0, og havde chancerne til 2-0, men manglede skarpheden, afsluttede Carsten Jørgensen.

Annonce

FC Sydvest 05 Tønder - VSK Århus

Fodbold, 2.division, nedrykningspulje, herrer: FC Sydvest 05 Tønder - VSK Århus 1-1 (0-0)

Sydvest målscorer: Marten Van Ittersum (48)

Århus målscorer: Jacob Torp (85)

Tilskueretal: 212

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce