Annonce
forside

Sydvest slår igen: Sikker sejr!

Cheftræner Hans Henrik Andreasen var meget tilfreds med spillernes indsats i 2-0-sejren over Odder IGF. Arkivfoto: Flemming Andersen

FC Sydvest 05 tog lørdag imod Odder IGF, hvor Bank Parken skulle blive scenen for en længe ventet hjemmesejr.

TØNDER: FC Sydvest havde en lang stime af tabte kampe på kontoen, inden de lørdag tog imod Odder IGF på hjemmebane. Det skulle vise sig at den lange ventetid var ovre, da de i årets sidste hjemmekamp viste de fremmødte fans, at de ikke havde tænkt sig at give op.

Kampen var fra start en ganske lige affære, og der var ikke de helt store chancer til nogen af de to hold. Første halvleg var i sin helhed en meget kold affære, og det var ikke til at se, om nogen af holdene ville kunne gå derfra med de tre point.

Annonce

Nyt initiativ efter pausen

Efter de første 45 minutters spil gik et nærmest nyt FC Sydvest på banen. Der var mere energi at spore over hele linjen. Det skulle også vise sig, at det skulle gå deres vej tidligt i anden halvleg. Det var igen Silas Songani, som fik scoret for FC Sydvest efter en skarp assist fra den unge Lasse Clausen i det 51. minut.

- I modsætning til andre gange kommer vi bedre ud, og de får ikke scoret imod os. Men starten var stadig vores svære periode, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Kampens forløb gik i retning af årets anden FC Sydvest-sejr i denne sæson, og den fornemmelse bidrog Lasse Clausen og Anders Thomsen yderligere til for FC Sydvest. Clausen fik sat en god aflevering ind til angriberen Anders Thomsen, som satte hjemmeholdet foran 2-0 efter 72 minutters spil.

- Det var en disciplineret indsats af alle på holdet, og jeg synes, vi gjorde en god figur. Det er fortjent, at vi også holder nullet, lyder det fra cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Kampen endte 2-0 til FC Sydvest, som derved fik sæsonens anden sejr i hus. Status er, at FC Sydvest med én kamp tilbage inden jul indtager den øjeblikkelige 11.-plads i divisionen. Og faktisk er der mulighed for at overvintre på tiendepladsen - hvis resultaterne ellers flasker sig i den kommende weekend, når FC Sydvest skal spille mod Kjellerup.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce