Annonce
Sydjylland

Sydvestjysk Sygehus får helikopterlandingplads på taget

Til efteråret 2019 skulle Sydvestjysk Sygehus kunne tage en længe ønsket helikopterlandingplads i brug, om alt går vel. Illustration Region Syddanmark..

Svært tilskadekomne og kritisk syge patienter kan blive fløjet direkte til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, når sygehuset næste efterår får sin egen helikopterlandingsplads. A. P. Møller Fonden støtter Region Syddanmarks ønske om en heliport på akutsygehuset med 10 millioner kroner.

Esbjerg: Med hjælp fra A. P. Møllerfonden kan Region Syddanmark påbegynde opførelsen af en helikopterlandingsplads, der skal placeres på toppen af bygningerne på Sydvestjysk Sygehus.

Landingspladsen, der skal sikre at kritisk syge og svært tilskadekomne kan flyves direkte til sygehusets behandlingsfaciliteter, forventes at kunne stå færdig til efteråret 2019.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal giver et beløb på 10 mio. kr. til betaling af selve helikopterlandingspladsen på sygehuset, og dermed tyder alt på, at projektet kan realiseres.

Regionen skal betale alle tilpasninger, tilslutninger og forstærkninger af bygningerne.

Regionens del af projektet drøftes på det kommende møde i regionens anlægs- og innovationsudvalg, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne sige tak til A. P. Møller Fonden for de mange penge. Det er super godt for Sydvestjysk Sygehus. En helikopterlandingsplads på sygehuset vil gøre det til et fuldt bestykket akutsygehus. Hvert minut tæller, når vi har med alvorligt syge at gøre. Derfor kommer landingspladsen på taget af sygehuset til at gøre en stor forskel, siger Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i pressemeddelelsen.

Som det er i dag, flyves kritisk syge patienter fra den sydvestlige del af regionen ofte til akutsygehusene i Kolding, Aabenraa eller Odense, så formålet med at etablere en heliport på Esbjerg Sygehus er at sikre en kortere transport, så patienterne kan komme hurtigere i behandling.

Placering på den gamle sengebygning

Ifølge ideoplægget placeres helikopterlandingspladsen ovenpå den gamle sengebygning på sygehuset, og der etableres en såkaldt traumerute, så patienterne hurtigt og sikkert kan transporteres fra landingspladsen til sygehusets fælles akutmodtagelse.

Ifølge forslaget opføres landingspladsen med en diameter på 28,6 meter og en bæreevne, der betyder, at den kan modtage både de mindre akutlægehelikoptere og forsvarets noget større redningshelikoptere.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Vejen For abonnenter

Nadja vejede 186 kilo og fandt trøst i mad: - Folk så overhovedet ikke mig, de så bare min krop som et problem, der skulle ordnes

Tyskland

Tyskland går til valg: De unge må vente på den store omvæltning

Aabenraa

Bil bragede ind i traktor: Promillen var over det tilladte

Danmark

Gigantisk donation: Lego Fonden giver en milliard kroner til covid-19-ramte børn

Haderslev For abonnenter

Mor og datter stiller op til valget som debutanter: - Vi er rå og nye

Team Esbjerg

Tidligere Team Esbjerg-målvogter er ikke i tvivl: De skal kunne vinde over Buducnost

Danmark

Dall: Pludselig er de socialdemokratiske ministre blevet meget bevidste om at tale om 'skatteydernes kroner'

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Debat For abonnenter

Kommentar: De Konservative og Nye Borgerlige er tæt på at sikre LA-viceborgmesters plads i byrådet

Sydjylland

Uddannelsesinstitutioner uden for storbyerne melder sig klar til at oprette nye uddannelser

Annonce