Annonce
Esbjerg

Sydvestjysk Sygehus opruster: Nyt og større vaccinationscenter på vej

Et stort vaccinationscenter åbner på Ørnevej i det nordlige Esbjerg i næste uge. Foto: SVS
Stort vaccinationscenter indrettes på Ørnevej i industrikvarteret Kjersing nær Vestfrost, mens test fortsætter på Randersvej.

Esbjerg:  I fremtiden skal  test- og vaccinationscentrene i Esbjerg have endnu flere borgere igennem, og derfor flytter vaccinationscentret nu ud af lokalerne på Randersvej og ind i istandsatte omgivelser på Ørnevej 6.

Det oplyser konstitueret afdelingsbioanalytiker for Testcenter Sydvestjylland Anne Pultz Lauridsen i en pressemeddelelse.

Her åbner vaccinationscentret. Kort: Google Maps

- Det er et spørgsmål om plads. Vi har fået mulighed for at teste og vaccinere flere borgere, hvilket er rigtig glædeligt. Derfor får vi også brug for nogle større lokaler, siger hun.

Dørene til det nye vaccinationscenter åbner efter planen 1. marts.  Fra februar til marts forventes sendingerne af vaccine at blive fordoblet fra cirka 7300 doser til cirka 13800 doser. Tallene er dog foreløbige og kan ændre sig .


Vi har fået mulighed for at teste og vaccinere flere borgere.

Anne Pultz Lauridsen, afdelingsbioanalytiker


Det nye vaccinationscenter henvender sig primært til borgere i bil, da de offentlige transportmuligheder til Ørnevej ikke er så gode. Folk uden bil kan stadig blive vaccineret på Randersvej.

Annonce

Lagerhal for værnemidler

Det er Villemoes Holding ApS, der ejer bygningen på Ørnevej, som er omkring 1720 kvadratmeter og har plads til flere end 100 parkerede biler. Tidligere har Sydvestjysk Sygehus brugt lokalerne til lager og opbevaring af værnemidler.

Et stort vaccinationscenter åbner på Ørnevej i det nordlige Esbjerg i næste uge. Foto: SVS

I øjeblikket bliver bygningen primært brugt til opbevaring af maskiner, men der er forståelse for, at området skal ryddes for at gøre plads til vaccinationscentret, fortæller logistik- og servicechef på Sydvestjysk Sygehus Bo Lillelund.

- Jeg er imponeret af, hvor hjælpsomme folk er i denne proces med at opbygge et nyt vaccinationscenter, siger han.

Hvor mange ansatte, der følger med fra Randersvej, og hvor mange nye, der skal ansættes, er endnu ikke afklaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce