Annonce
Regionalt

Sydvestjyske borgmestre kæmper for genåbning af efterskoler og folkeskolens afgangsklasser

Borgmester Erik Buhl (V) i Varde Kommune beholder smilet på læberne, selvom det ser ud til, at Varde Kommune trækker en nitte i den første genåbningsfase. Sammen med borgmestrene i Tønder, Fanø og Esbjerg presser han på for at få åbnet både efterskoler og afgangsklasserne fra på mandag.  Arkivfoto: Malene Wonsbek
Fanø, Tønder, Esbjerg og Varde kommuner råber op i kor og vil fra mandag have genåbnet 9. og 10. klasserne og efterskolerne. Lave smittetal bør tælle.

Sydvestjylland: Vi kan ikke leve med og af at have lukket ned. Derfor går fire sydvestjyske borgmestre nu til kamp for at få de ældste elever i folkeskolerne og områdets efterskoler åbnet op allerede fra på mandag.

Der er tale om Tønder, Fanø, Esbjerg og Varde kommuner, der samlet råber op i kor til regeringen og partilederne i Folketinget. Baggrunden er ifølge borgmester Erik Buhl (V) i Varde Kommune, at det kan se ud til, at vi her i det sydvestjyske ikke er en del af genåbningsfase et. Han deltog mandag i et videomøde med regeringen og alle landets borgmestre.


Annonce

Vi ønsker alle at få åbnet op. Jo før, jo bedre.

Borgmester Erik Buhl (V), Varde Kommune


- Vi ønsker alle at få åbnet op. Jo før, jo bedre, siger Erik Buhl.

Lave smittetal

Han finder, at smittetallene er med de sydvestjyske kommuner, der har incidenstal mellem 0 og 42. 0 på Fanø og 42 i Varde Kommune. Incidenstallet viser antal smittede borgere de seneste syv dage per 100.000 indbyggere.

Hvis 9. og 10. klasserne og efterskolerne i det sydvestjyske ikke får lov til at genåbne på mandag, forventer Erik Buhl, hvis smitten med covid-19 holdes nede, at de genåbner den sidste uge før påsken. Påsken falder i år i den første uge af april. Eleverne fra 5. til og med 8. klasse må fortsat, ifølge Erik Buhl, væbne sig med tålmodighed. Et godt bud for skolestart er efter påske. Eleverne i 0.-4. klasse møder som de eneste ind på skolerne.

Annonce

Ansætter testpersonale

Under alle omstændigheder gør Varde Kommune sig klar til at modtage de ældste elever fra på mandag. For der kræves test af både elever og lærere to gange om ugen.

- Vi er klar og er ved at ansætte testpersonale. Kan vi være klar til mandag - ja, siger Erik Buhl,

Når elever og lærere møder ind første gang, skal man have en negativ covid-19 test, der ikke er mere end tre dage gammel. Derefter tager kommunens testpersonale over. Der skal ansættes mellem 10 og 30 personer.

Fra på mandag forventes for hele landet, at butikkerne op til 5.000 kvadratmeter må genåbne. Dog ikke butikker i storcentrene. Men frisøren får formentlig ikke lov til at genåbne i første fase.

- Når jeg kigger mig selv i spejlet, så kan jeg kun beklage det dybt, siger Erik Buhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce