Annonce
Kultur

Sydvestjyske Museer bliver filmproducent

Museumsinspektør Mikkel Kirkedahl gør nu brug af sit sidefag i Film og TV fra Aarhus Universitet. Foto. Sydvestjyske Museer.
Fremover vil man kunne opleve mange af Sydvestjyske Museers medarbejdere i små film om lokal arkæologi og historie på både Facebook og YouTube.

Ribe: Inden corona-epidemien lukkede Sydvestjyske Museers udstillingssteder, var man i fuld gang med et film-projekt.

Det har nemlig længe været et ønske hos museet at nå ud til mange flere med spændende fortællinger fra hele Esbjerg Kommune gennem film.

- Sydvestjyske Museer har en rigtig velfungerende Facebook-side, hvor vi løbende deler vores viden. Det har vi gjort på skrift og med billeder indtil nu, men vi har længe gået og talt om, at det ville være oplagt at tage fat på at lave egentlige film. Vi har både billeder og genstande, og allervigtigst har vi nogle knalddygtige kollegaer, der allesammen har noget, de brænder for, fortæller kommunikationsansvarlig hos Sydvestjyske Museer, Anne-Sofie Lundtofte.

- Facebook er et godt medie til den hurtige kommunikation, så vi lægger vores videoer ud dér, men vi uploader også enten samme version eller en længere udgave til Sydvestjyske Museers YouTube-kanal. Så er filmene også til at finde om et halvt år, siger hun.

Det er museumsinspektør Mikkel Kirkedahl, der står bag kameraet, og han glæder sig til at bruge flere facetter af sin uddannelse.

- Jeg er uddannet historiker, men jeg har også læst Film og TV på Aarhus Universitet. Derfor synes jeg, det er rigtig sjovt at få lov til at bruge lige præcis film-mediet til at få mine kollegaers enorme viden endnu længere ud, end den kommer gennem udstillinger, foredrag og bøger, siger han.

Fakta

Filmene offentliggøres to steder: Facebook www.facebook.com/Sydvestjyskemuseer og YouTube www.youtube.com/SydvestjyskeMuseer

Planlagte og allerede offentliggjorte film:
• Bombningen af Esbjerg 4. september 1939 med leder af Historisk Samling fra Besættelsestiden Henrik Lundtofte
• 9. april 1940 i Esbjerg med leder af Historisk Samling fra Besættelsestiden Henrik Lundtofte
• Dronning Dagmar med museumsinspektør Mikkel Kirkedahl Nielsen
• Riber Ret med historiker Louise Lindgaard
• Udgravning af en urne med museumsinspektør Sarah Qvistgaard
• Krigsfangelejren i Ribe med museumsinspektør Mikkel Kirkedahl Nielsen
• Fanøhistorie med museumsinspektør Anders Kilgast

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce