Annonce
Haderslev

Syg I Haderslev vil sprede julestemning i byen

Syg I Haderslev er rykket ind i den røde bod ved Domkirken, hvor foreningen vil sælge juletræer, dekorationer og lækkerier til ganen. Privatfoto

Nyt samarbejde mellem foreningen Syg I Haderslev og Haderslev Butikker

HADERSLEV: Haderslev Butikkers koordinator Christian Schulz efterlyste den 9. december i en artikel i juletræssalg og flere foreninger, der ville gøre brug af de røde træboder, så der kom mere julestemning i byen.

Den artikel vakte stor opmærksomhed hos bestyrelsen af foreningen Syg I Haderslev.

Der blev indkaldt til et uformelt hastemøde mellem bestyrelsesmedlemmerne og hurtigt taget kontakt til Christian Schulz.

- Haderslev er en hyggelig by og hvis vi kan gøre vores, for at fylde gågaden med liv, så skal chancen gribes, lyder det i en pressemeddelelse frra foreningen, som resten af december vil sprede julehygge i Haderslev foran Domkirken.Her vil frivillige fra foreningen give informationer om, hvad Syg I Haderslev er, og samtidig sælge de efterlyste juletræer, hjemmelavet unikt julepynt af rustfri stål og adventskranser samt give borgerne varm kaffe, te, kakao og gløgg. Initiativet har stor opbakning fra både frivillige og sponsorer. - For os har det været en win-win situation fordi vi kunne sprede budskabet om vores forening og snakke med folk om hvad vi laver og samtidig hjælpe Haderslev med at få fyldt gaderne med god julestemning, lyder det fra Syg I Haderslev.Næste lørdag og søndag, 22. og 23. december er Syg i Haderslev i gågaden ved Domkirken fra klokken 10 til 16, og der kan igen købes juletræer, hygges, snakkes, spises kage og drikkes kaffe, te, kakao og gløgg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Små handelsskoler risikerer at miste udkantstilskud: Nu står flere til at gå i minus

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Annonce