x
Annonce
Esbjerg

Video: Se syg stork blive fanget i villahave

Mange nysgerrige stimlede sammen da en meget selskabelig - eller syg - stork landede i en forhave i Esbjerg og spankulerede rundt lørdag aften.

Esbjerg: En stork spankulerede roligt rundt i en åben forhave til en villa på Lenders Allé i Esbjerg lørdag sidst på eftermiddagen og aftenen.

Det virkede så utroligt, at en del mennesker stimlede sammen ved huset for at opleve det usædvanlige syn og den sjældne fugl, som landede midt i et villakvarter i Danmarks femtestørste by.

- På en tidspunkt var der nok 40-50 mennesker, der stod og kiggede på, fortæller en familiemedlem til husets beboere.

Storken lod sig ifølge beboerne ikke genere af hverken de mange mennesker eller biler.

En repræsentant fra Dyrenes Værn ankom efter en times kørsel, og han fik indfanget storken. Han mente, at den måske havde spist noget giftigt, fortæller beboerne.

Mistanke om, at storken var syg betød, at den blev taget med til yderligere undersøgelser. Den ventes at blive overdraget til foreningen Storkene.dk

En stork landede i en forhave i et villakvarter i Esbjerg og spankulerede rundt lørdag.
Her er storken indfanget med et fiskenet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Antallet af alvorligt syge coronasmittede syddanskere bliver ved med at stige

Leder For abonnenter

Det er ikke den ordentlige måde at gøre det på

Det er i modgang, man for alvor bekender kulør. Det gælder også i forretningslivet. Bestseller er en mastodont af en virksomhed, på mange måder et erhvervseventyr. Et fyrtårn for en generation af iværksættere. Derfor er det så meget desto mere forstemmende at se, hvordan virksomheden opfører sig. Coronakrisen rammer brutalt både store og små virksomheder. Enhver ansvarlig ledelse er nødt til at agere, og selvfølgelig skal der kigges på alle udgifter, når indtægtsgrundlaget pludseligt ændrer sig radikalt. Dansk erhvervsliv har vist sig fra en fornem side. Det gælder ikke mindst i form af en trepartsaftale, hvor alle tager ansvar og efter bedste evne – og støtte – forsøger at fastholde så mange på arbejdsmarkedet som muligt. Det er vigtigt for os alle og for vores evne til hurtigt at komme videre på den anden side. Bestseller fyrede alligevel 750 mand. Trepartsaftalen har ikke kunnet hjælpe alle og afværge alle nødvendige foranstaltninger. Fair nok. Det var dog en kende overraskende, at en så velkonsolideret virksomhed som Bestseller trak fyringskortet, da samfundet appellerede om sammenhold. Nu har Bestseller meddelt en række udlejere i landet, at man ikke betaler husleje indtil videre. Det er en uanstændig fremgangsmåde. Det kan ikke siges anderledes. Er situationen, at Bestseller ikke kan betale husleje lige nu, må man melde det ud. Så er situationen selvfølgelig en anden. Men er virkeligheden – og sådan ser det altså ud – at Bestseller udnytter sin størrelse og styrke til at tryne udlejere over hele landet, er der kun et godt råd: Gør den beslutning om. Bestseller er ikke alene. Jysk, Synoptik og Lagkagehuset dikterer også, at man vil have ændrede huslejevilkår. Brede skuldre forpligter. Brede skuldre giver ikke lov til at true sig til sin vilje. Brede skuldre forpligter til at beskytte dem, der har brug for det. En række udlejere, i Esbjerg og Kolding og mange andre steder, gør sådan. Går i dialog med lejere. Udskyder husleje. Dialog er nøgleordet. Man dikterer ikke. Coop og Salling Group har vist et forbilledligt samfundssind. Sørger for at betale regninger hurtigere end man kontraktuelt behøver. Det er ikke en lille ting – det er forbilledlig førstehjælp. Fordi man kan, skal man ikke nødvendigvis. Men man bør. Der er brug for det lige nu.

Esbjerg

Skoleleder blev kaldt til møde efter populær corona-opsang: Byrådsmedlemmer kritiserer forvaltning for at undertrykke ansatte

Annonce