Annonce
Esbjerg

Video: Se syg stork blive fanget i villahave

Mange nysgerrige stimlede sammen da en meget selskabelig - eller syg - stork landede i en forhave i Esbjerg og spankulerede rundt lørdag aften.

Esbjerg: En stork spankulerede roligt rundt i en åben forhave til en villa på Lenders Allé i Esbjerg lørdag sidst på eftermiddagen og aftenen.

Det virkede så utroligt, at en del mennesker stimlede sammen ved huset for at opleve det usædvanlige syn og den sjældne fugl, som landede midt i et villakvarter i Danmarks femtestørste by.

- På en tidspunkt var der nok 40-50 mennesker, der stod og kiggede på, fortæller en familiemedlem til husets beboere.

Storken lod sig ifølge beboerne ikke genere af hverken de mange mennesker eller biler.

En repræsentant fra Dyrenes Værn ankom efter en times kørsel, og han fik indfanget storken. Han mente, at den måske havde spist noget giftigt, fortæller beboerne.

Mistanke om, at storken var syg betød, at den blev taget med til yderligere undersøgelser. Den ventes at blive overdraget til foreningen Storkene.dk

Annonce
En stork landede i en forhave i et villakvarter i Esbjerg og spankulerede rundt lørdag.
Her er storken indfanget med et fiskenet. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce