Annonce
Esbjerg

Video: Se syg stork blive fanget i villahave

Mange nysgerrige stimlede sammen da en meget selskabelig - eller syg - stork landede i en forhave i Esbjerg og spankulerede rundt lørdag aften.

Esbjerg: En stork spankulerede roligt rundt i en åben forhave til en villa på Lenders Allé i Esbjerg lørdag sidst på eftermiddagen og aftenen.

Det virkede så utroligt, at en del mennesker stimlede sammen ved huset for at opleve det usædvanlige syn og den sjældne fugl, som landede midt i et villakvarter i Danmarks femtestørste by.

- På en tidspunkt var der nok 40-50 mennesker, der stod og kiggede på, fortæller en familiemedlem til husets beboere.

Storken lod sig ifølge beboerne ikke genere af hverken de mange mennesker eller biler.

En repræsentant fra Dyrenes Værn ankom efter en times kørsel, og han fik indfanget storken. Han mente, at den måske havde spist noget giftigt, fortæller beboerne.

Mistanke om, at storken var syg betød, at den blev taget med til yderligere undersøgelser. Den ventes at blive overdraget til foreningen Storkene.dk

Annonce
En stork landede i en forhave i et villakvarter i Esbjerg og spankulerede rundt lørdag.
Her er storken indfanget med et fiskenet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce