Annonce
Esbjerg

Sygdom og succes lukker populær cykelforretning i Esbjerg

Esbjerg Cykellager, som var en afdeling af Ribe Cykellager, er lukket på adressen på Strandby Kirkevej. Foto: Google Streetview
Esbjerg Cykellager på Strandby Kirkevej, som er en afdeling af Ribe Cykellager, har lukket og solgt ejendommen. Det sker som følge af sygdom, em også på grund af en succes, som er skabt af coronakrisen.

Esbjerg: Sygdom hos en mekaniker og vanskeligheder ved at finde en dygtig erstatning kombineret med en coronakrise, der har skabt et markant underskud af nye cykler på verdensmarkedet har fået indehaverne af Ribe Cykellager til at lukke den succesfulde cykelforretnings butik i Esbjerg.

Søsterbutikken, Esbjerg Cykellager, som i otte år har ligget på Strandby Kirkevej, hvor ejendommen oprindeligt et bygget til dagligvarekæden Netto, åbnede aldrig igen, da regeringen lettede restriktionerne på detailhandlen i sidste måned.


Annonce

Heldigvis har vi oplevet forståelse fra vores gode kunder i Esbjerg, når vi har forklaret dem situationen, og vi kører stadig ud på service hver uge på mandage og torsdage,

Kim Jul Lassen. indehaver, Ribe Cykellager


I stedet er kunderne blevet mødt med en telefonsvarer, som har meddelt, at butikken er midlertidigt lukket på grund af sygdom. Men denne velkomstbesked bliver nu pillet af telefonsvaren. Butikken er nemlig lukket permanent, og ejendommen er solgt per 1. april.

- I november blev vores gode mekaniker sygemeldt, og det er faktisk lidt af en udfordring at finde mekanikere i branchen. Det har heller ikke været muligt at sende en fra Ribe, hvor vi også har travlt, fortæller Kim Jul Lassen, der driver forretningen sammen med sin hustru, Lene Ingerslev Lassen.

- Der skete så det, at vi jo også blev tvangslukket før jul, og sidst men ikke mindst har corona-situationen skabt en efterspørgsel på cykler, vi aldrig før har set. Det er jo nok lidt af en succes for cykelbranchen at så mange vælger at købe cykel i disse tider, men det skaber desværre også den udfordring, at vi ikke kan få cykler nok hjem, og derfor har vi også besluttet af samle vores cykler i forretningen i Ribe, fortsætter han.

Kommer stadig til Esbjerg

Det er dog ikke uden ærgrelse, at parret bag Ribe Cykellager har lukket forretningen i Esbjerg, som har haft succes med sit koncept. Kim Jul Lassen vil da heller ikke udelukke, at landsdelens største cykelforretning på et tidspunkt vender tilbage til Esbjerg, men lige nu er hele situationen bare lidt usikker, anfører Kim Jul Lassen.

Imidlertid er det ikke sådan, at de mange kunder, som Ribe Cykellager har i Esbjerg, nu bliver ladt i stikken i forhold til service, understreger indehaveren.

- Heldigvis har vi oplevet forståelse fra vores gode kunder i Esbjerg, når vi har forklaret dem situationen, og vi kører stadig ud på service hver uge på mandage og torsdage, fortæller Kim Jul Lassen.

Det er selskabet JY-SK huse ApS, ejet af den lokale erhvervsmand, Dennis Henningsen, som har købt ejendommen på Strandby Kirkevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce