Annonce
Sydjylland

Sygdom tvang Frank til at flytte fra sin kone: Hør dem fortælle om kampen mod demens

Frank Holst er ekstremt aktiv og har blandt andet gennemført en ironman. Derfor troede han i lang tid heller ikke på, at han var syg, og selvom lægerne nu er sikre på, at han lider af demens, har Frank valgt at beholde håbet om, at det hele måske bare er en fejl. Oplev ham og konen Anja fortælle om kampen mod demens 15. august i Askov. Arkivfoto: Martin Ravn
Frank og Anja Holst kæmper for at holde sammen på familien, efter Frank er blevet ramt af en sjælden form for demens. Hør dem fortælle deres historie til et gratis JV Direkte-arrangement på Askov Højskole 15. august.

Oplevelse: Hans arme, ben, skuldre og hukommelse er begyndt at svigte, og han har været nødt til at flytte fra sin kone og børn for at holde sammen på familien.

57-årige demensramte Frank Holst fra Vejen mærker i den grad følgerne af den sjældne form for demens, som han fik diagnosticeret i marts efter knap to års søgen på svar efter, hvorfor hans krop og hoved var begyndt at svigte. En demensform, der kaldes lewy body demens, og som også kaldes atypisk parkinson, da den kendetegnes ved symptomer fra både parkinson og demens.

JydskeVestkysten har siden februar i en række artikler fulgt Frank og hans familie i kampen mod sygdommen, og nu får du også mulighed for at komme helt tæt på en familie, som igennem to år har kæmpet med de mange problematikker og tabuer, som følger med alvorlig sygdom.

Annonce

JV Direkte

Cirka 30 gange om året arrangerer JydskeVestkysten forskellige JV Direkte-arrangementer, hvor læserne kan møde en eller flere kendte personer med tilknytning til syd- og Sønderjylland.

Det er gratis arrangementer for avisens abonnenter, mens andre også nogle kan få lov at deltage ved at betale et mindre gebyr.

Mødet med Frank og Anja Holst finder sted 15. august klokken 16:30-18:00 på Askov Højskole, Maltvej 1, 6600 Vejen.

Der er gratis adgang for alle.

Tilmelding til arrangementet sker via nembillet.dk.

Du kan læse artiklerne om Franks kamp mod demens og Anjas dagbog om livet som pårørende på jv.dk.

Gratis adgang

Torsdag den 15. august fra klokken 16:30 kan du nemlig opleve Frank og Anja Holst til et JV Direkte-arrangement, hvor de vil fortælle om deres kamp mod demens, og de mange svære beslutninger familien har truffet for at forsøge at bevare kærligheden. Arrangementet finder sted på Askov Højskole og er blevet til i et samarbejde mellem højskolen og JydskeVestkysten. Anja og Frank Holst vil blive interviewet af journalist Mathias Overgaard fra JydskeVestkystens nyhedsredaktion, og der vil også være rig mulighed for at stille spørgsmål.

Derudover kommer socialrådgiver Lea Munk Staugaard fra Parkinsonforeningen også og fortæller, hvordan familier kan komme helskindet gennem alvorlig sygdom. Parkinsonforeningen hjælper blandt andet danskere, der ligesom Frank lider af lewy body demens.

Der er gratis adgang for alle, men der er et begrænset antal billetter, som skal bestilles på nembillet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce