Annonce
Esbjerg

Sygehus: Der skal bestilles tid til prøvetagning

Fra den 18. marts er det ikke længere muligt at møde op til blodprøvetagning og EKG på Sydvestjysk Sygehus uden forudbestilt tid. PR-foto

Esbjerg: Patienter på Sydvestjysk Sygehus skal bestille tid i forvejen, når de skal skal have taget blodprøver eller hjertediagram, EKG, i Esbjerg. Det gælder fra 18. marts.

På Sydvestjysk Sygehus har patienterne indtil nu kunnet møde op til blodprøvetagning i åbningstiden, trække et nummer og komme til, når det blev deres tur, men i fremtiden skal alle bestille en tid i forvejen.

- Vi beder vores patienter bestille tid i forvejen, fordi vi ønsker at give dem så lidt ventetid som muligt, ligesom det skal gøre det lettere at planlægge de ambulante forløb, så vores patienter kan nå alle deres aftaler – både til blodprøvetagning og i ambulatoriet efterfølgende. På den måde understøtter vi det gode, det nære og det sammenhængende patientforløb, der giver vores patienter behandling samme dag under samme tag. Vi håber, vores patienter tager godt imod ændringen, siger lægelig direktør, Anna-Marie Bloch Münster.

Annonce

Gode erfaringer

Sydvestjysk Sygehus lancerede i oktober 2017, at patienterne elektronisk kunne bestille en tid forud for deres besøg. Det kan man, når lægen i forvejen har henvist patienten til en blodprøve.

Tidsbestillingen har været en stor succes, og afdelingerne har allerede mange besøgende, der bestiller deres tid i forvejen. De besøgende, der bestiller tid i forvejen, har kort eller ingen ventetid. Det giver ekstra tid til at behandle flere og mindre spildtid for patienterne.

Man kan få taget blodprøve eller et hjertediagram (EKG) på nærmeste sygehus eller sundhedscenter.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce