Annonce
Læserbrev

Frygt for sygehusets fremtid: Jeg håber aldrig, det sker...

Læserbrev: Hold da op, hvor er vore ledere dygtige til at løfte blodtrykket den ene gang efter den anden.

Senest nu hvor vi igennem JydskeVestkysten fredag d. 10 januar fik at vide, at nu skulle dele af vores lokale sygehus flyttes til Esbjerg, som vi her i Grindsted jo er en del af.

Det var ikke sådan, at man havde lyst til at delagtiggøre hverken personale, politikere eller for den sags skyld alle borgerne i Billund Kommune i den efter min mening vigtige beslutning. Nej da, en kort orientering af personalet i fredags og så lige en måske lige så kort drøftelse i regionen onsdag, så er den handel nok færdigbehandlet.

Jeg har hørt på mange begrundelser for at foretage dette tiltag, og det lyder da besnærende, at vi kan få den arbejdsmedicinske afdeling fra Esbjerg den anden vej. Det er, som om man i udviklingens navn let kan få 35 til 40 medarbejdere fra Grindsted kontra 17 medarbejdere fra Esbjerg til at være lige.

Det kan godt være, at hele seancen er til vores eget bedste. Det kan også godt være, at det er en god og fornuftig løsning, men hvis det er det, hvorfor mener man så ikke, at det kunne være noget, som vi alle kunne være interesserede i at drøfte.

Jeg har hørt om, at Styrelsen for Patientsikkerhed har været på besøg, og at der i den forbindelse blev givet et påbud. Men jeg har også hørt, at hele sygehusets personale og ledelse arbejdede intenst for at rette op på den mangelfulde dokumentation. Lige før jul var derfor en glædens dag på sygehuset, hvor påbuddet blev ophævet, alt var nu, som det skulle være. Dette viser bare, at vi har et fint sygehus med mange aktive og engagerede medarbejdere, der forstår at arbejde sammen, når det brænder på.

Jeg skriver ikke dette for at virke bedrevidende, og måske har Esbjerg Sygehus' ledelse og vore kære regionspolitikere ret i, at det virkelig er til vores bedste, og at det er måden, hvorpå vi kan sikre Grindsted Sygehus' fremtid. Men jeg kan frygte, at det blot er en stakket frist, før de eksisterende knæ, hofte- og brokoperationer lige så godt kan foretages i Esbjerg eller for den sags skyld på en af de andre sygehuse i regionen. ”Så kan vi spare flere penge, og i Billund kommune får vi så Sydjyllands flotteste sundhedshus.”

Jeg håber aldrig at det sker...

Under mit indlæg har jeg haft en bestemt og meget flot sang/melodi i hovedet. Jeg håber ikke, at den nogensinde bliver aktuel omkring Grindsted Sygehus: Om lidt bli`r her stille, om lidt er det forbi...

Annonce
Henning Sejer Madsen (DF) er bekymret over Region Syddanmarks planer om at rykke sengepladser fra sygehuset i Grindsted til Esbjerg. Arkivfoto: John Randeris.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

55 til 80 ejendomme risikerer at skulle lade livet ved ny Hærvejsmotorvej

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce