Annonce
Navne

Sygehus Sønderjylland styrker forskningen med endnu en professor

Den 1. oktober får Sygehus Sønderjylland sin professor nummer otte. Der sker, når 58-årige Christian Backer Mogensen officielt får titlen som professor i akutmedicin. Han er oprindeligt fra Løgumkloster men bor i dag sammen med sin hustru i naturskønne omgivelser i Kolding tæt på børn og seks børnebørn. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Sønderjylland: Hvis ikke lægerne bliver bedre til at bruge mindre antibiotika, vil danskerne i langt højere grad blive udsat for resistente bakterier. Derfor skaber det stor glæde, at Sygehus Sønderjylland nu kan byde velkommen til Christian Backer Mogensen som ny professor i akutmedicin.

Han er den første danske professor i akutmedicin, som er tilknyttet et regionalt sygehus og er akutmedicinsk speciallæge - de resterende fire professorer i akutmedicin sidder på universitetshospitalerne.Christian Backer Mogensen skal bruge en stor del af sin tid på at forske i resistente bakterier, der er en potentiel bombe under hele sundhedsvæsenet.- Jeg skal forske i, hvordan man bedst muligt kan behandle infektioner uden at skabe resistente bakterier, forklarer den kommende professor.Gennem mange år har danske læger givet mere og mere antibiotika til patienterne. Men selv om medicinen har mange fordele, er det faktisk noget skidt, at forbruget er øget.- Når vi bruger mere antibiotika udvikler bakterierne resistens, og dermed bliver det sværere at behandle selv simple infektioner, siger Christian Backer Mogensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce