Annonce
forside

Sygehus Sønderjylland styrker forskningen med endnu en professor

Christian Backer Mogensen får officielt titlen som professor i akutmedicin den 1. oktober. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Fra 1. oktober får Sygehus Sønderjylland endnu en professor. Det sker, når 58-årige Christian Backer Mogensen officielt får titlen som professor i akutmedicin. Han er den første danske professor i akutmedicin, som er tilknyttet et regionalt sygehus og er akutmedicinsk speciallæge - de resterende fire professorer i akutmedicin sidder på universitetshospitalerne.

Christian Backer Mogensen skal bruge en stor del af sin tid på at forske i resistente bakterier, der er en potentiel bombe under hele sundhedsvæsnet.

- Jeg skal forske i, hvordan man bedst muligt kan behandle infektioner uden at skabe resistente bakterier, forklarer den kommende professor.

Med udnævnelsen som professor får Christian Backer Mogensen mulighed for at bruge endnu mere tid på forskning. Fremover skal han arbejde halvdelen af tiden som læge med ansvaret for patienterne i den Fælles Akutmodtagelse på Sygehus Sønderjylland. Den anden halvdel af tiden skal der forskes.

Blandingen mellem de to discipliner tiltaler Christian Backer Mogensen.

- Når jeg er i klinikken, ved jeg, hvilke problemer, der er værd at forske i. Og når jeg forsker, bidrager jeg til at gøre klinikken bedre, så det er et fint mix, siger Christian Backer Mogensen.

Udover resistente bakterier interesserer Christian Backer Mogensen sig også meget for de mange ældre patienter, der bliver indlagt på sygehuset.

- Ældre mennesker har ikke altid godt af at være indlagt, så vi skal på forkant med behandling i eget hjem. På den måde undgår vi at indlægge de ældre akut, siger han.

Familien betyder meget for Christian Backer Mogensen. Han er oprindeligt fra Løgumkloster men bor i dag sammen med sin hustru i naturskønne omgivelser i Kolding tæt på børn og seks børnebørn.

Han er også aktiv i sin lokale kirke, læser lidt teologi og er næstformand for menighedsfakultetet i Aarhus, der uddanner teologer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce