Annonce
Sydjylland

Sygehusansatte fik smadret biler med iltbombe

Politiet efterforsker stadig hærværk og tyveri mod sygehuspersonales biler. Arkivfoto

En eller flere personer tog en iltbombe fra skadestuen i Aabenraa og smadrede en række biler, som tilhører ansatte på Sygehus Sønderjylland. Nu bliver personalets biler parkeret bag indhegning.

Annonce

Sygehuset i Aabenraa tager nu konsekvensen af et voldsomt hærværk mod personalets biler, som også blev bestjålet.

Efter at en lang række biler blev smadret af en eller flere gerningsmænd i begyndelsen af april, får personalet ved skadestuen nu mulighed for at parkere på en indhegnet p-plads.

Det oplyser administrerede sygehusdirektør Peter Fosgrau efter et møde i denne uge i det såkaldte FMU-udvalg, hvor ledelsen og medarbejderrepræsentanter har sæde.

Hærværket blev ifølge Helle Overgaard, centerchef på Akutcenter-FAM, hvor skadestuen hører under, begået i forbindelse med, at en person var blevet tilset. Med sig havde han et par bekendte.

Lokalpolitiet i Aabenraa oplyser, at der er blevet noteret tyveri fra otte biler, som blev smadret med en såkaldt iltbombe. Det er en tung beholder med ilt, som står på gangen på skadestuen og bruges, når en patient under transport skal have ilt.

Direktør Peter Fosgrau understreger, at de ansatte skal kunne parkere deres biler uden fare for hærværk og tyveri.

-Vi har en indhegnet plads, som nu bliver lukket, så man skal benytte en kortlæser. Det vil sige, den skal åbnes med personalekort uden for normal arbejdstid. Så kan man holde sikkert om aftenen og natten, hvor der typisk kommer fulde folk, som kan være et problem.

Centerchef Helle Overgaard tilføjer, at den nuværende videoovervågning inden for på skadestuen ikke gemmes. Sygehuset er nu ved at tage priser hjem på et produkt, der kan gemme overvågningen i 24 timer, så det kan bruges af politiet.

Politikommissær Henning Marcussen tilføjer, at sagen stadig efterforskes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce