Annonce
Esbjerg

Sygehus- ansatte og studerende flytter ind i kaktustårnene

En del af lejlighederne i kaktustårnene kommer til at huse ansatte og studerende fra Sydvestjysk Sygehus. Illustration: BIG
Sydvestjysk Sygehus og A Place To har indgået en aftale om, at en del af lejeboligerne i de såkaldte kaktustårne skal stå til rådighed for sygehusansatte og sygehusstuderende.
Annonce

ESBJERG: Sygehusansatte og sygehusstuderende i Esbjerg kan se frem til lækre omgivelser i fremtiden. Sydvestjysk Sygehus har indgået en aftale med A Place To, om at en del af lejlighederne i de såkaldte kaktustårne tegnet af stjernearkitekt Bjarke Ingels på Grådybet skal være forbeholdt sygehusansatte og sygehusstuderende i kortere eller længere perioder.

Opførelsen af de karakteristiske lejlighedstårne er i fuld gang, og for lægelig direktør på Sydvestjysk Sygehus, Anna-Marie Bloch Münster, har det været vigtigt at kunne tilbyde gode og flotte rammer for unge læger, som ofte skal flytte mange gange i løbet af deres uddannelse.

- Vores aftaler skal sikre, at vi kan tilbyde attraktive boliger – også med kort frist. For unge læger, som drømmer om at gøre en forskel for vores patienter her på SVS, skal boligen understøtte, at de trives og kan opnå det gode liv lige her i vores område, siger lægelig direktør Anna-Marie Bloch Münster i en pressemeddelelse.

Annonce

Medicinuddannelse på trapperne

I kaktustårnene kan de kommende beboere se frem til fuldt møblerede lejligheder, eget badeværelse, eget køkken og altaner med flot udsigt, ligesom der bliver flere fællesfaciliteter, vaskeri, cafe og en skybar med udsigt over byen.


Vores aftaler skal sikre, at vi kan tilbyde attraktive boliger – også med kort frist. For unge læger, som drømmer om at gøre en forskel for vores patienter her på SVS, skal boligen understøtte, at de trives og kan opnå det gode liv lige her i vores område.

Anna-Marie Bloch Münster, lægelig direktør på Sydvestjysk Sygehus


Det er faciliteter, som man også håber, vil gøre livet i Esbjerg ekstra attraktivt, når kandidatuddannelsen i medicin efter planen åbner i Esbjerg i september 2022, og forhåbentlig kan være med til at gøre, at de medicinstuderende bliver i området efter endt uddannelse.

- Lejlighederne indeholder fantastiske fællesfaciliteter, der understøtter fællesskabet og de gode relationer, der er så vigtige både for, at man som menneske trives privat og på jobbet. Vi tror på, at det også er til gavn for vores patienter, når vores medarbejdere trives og skaber relationer, både mens de er på job og i fritiden, tilføjer Anna-Marie Bloch Münster.

Om A Place To

Bag A Place To står BIG, Heimstaden og et erfarent hold bestående af Lars Kristensen, CEO, Peter Høpfner, COO og David Zahle, arkitektpartner fra tegnestuen BIG – Bjarke Ingels Group. Bygningerne er projekteret og designet af tegnestuen BIG - Bjarke Ingels Group.

A Place To Esbjerg består af tre tårne på henholdsvis 66, 40 og 34 meter.

Aftalen omfatter alle studerende og medarbejder fra SVS og betyder, at sygehuset henviser til en del af de 431 lejligheder i A Place To Esbjerg, der nu opføres på Grådybet 73.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce