Annonce
Sydjylland

Sygehusene skal udenfor murene

MIG OG MIN REKVISIT. Stephanie Lose, regionsrådsformand i Region Syddanmark, havde taget en arbejdshandske på. - Handsken symboliserer, at vi har et godt udgangspunkt, men at der stadig er meget at arbejde på for at forbedre sundhedsvæsenet.

Det går godt, men det kan gå meget bedre. Sådan lyder vurderingen fra regionsrådsformand Stephanie Lose, der for første gang er spidskandidat ved et regionsrådsvalg. Hun håber, at Carl Holst-sagen ikke kommer til at overskygge politikken ved valget, hvor hun vil slå et slag for at rykke sundhedsvæsenet tættere på borgerne.

Politik: Hun er allerede en ganske erfaren og prøvet politiker. I mere end to år har hun siddet ved bordenden, når der blandt andet skulle ryddes op efter den tidligere regionsrådsformand, og når der skulle ryddes op i rod med ambulancekørslen i Region Syddanmark. Alligevel er det kommende valg helt specielt for regionsrådsformand Stephanie Lose (V). For første gang står hun helt i front under en valgkamp som spidskandidat til regionsrådsvalget.

- Det giver da sommerfugle i maven, og jeg kan godt ligge søvnløs over, hvordan jeg løser det bedst muligt, siger regionsrådsformanden.

Selvom hun nu formelt er trådt frem som Venstres spidskandidat, så kan hendes forgænger ikke helt lade være med at spøge i baggrunden. Heller ikke under en valgkamp.

- Det er da klart, at når en sag som Carl Holst-sagen har fyldt så meget, så vil det også fylde meget i en valgkamp. Men jeg er ikke min forgænger. Jeg er mig selv, og jeg kommer med det, jeg kan bidrage med. Så kan jeg kun håbe på, at mine politiske konkurrenter ser det som en opgave at mene noget om det valg, det drejer sig om, siger hun.

Stephanie Lose

Stephanie Lose, 34 år, Esbjerg, regionsrådsformand. Født i Løgumkloster. Uddannet økonom. Gift og mor til to.

Vil skabe mere sammenhæng

For Stephanie Lose drejer valget sig i første omgang om at overbevise vælgerne om hendes store mærkesag: At rykke sundhedstilbuddene tættere på borgerne.

- Vi skal slå sygehusenes ekspertise sammen med kommunerne og de praktiserende læger, så vi kan skabe tilbud, der er mere sammenhængende, og som kan rykke tættere på borgerne, siger hun.

Især nogle af de opgaver, som i dag kun varetages på sygehusene, skal tættere på syddanskerne.

- Det drejer sig om flere ting, men mest af alt om at sygehusene skal udenfor murene. Vi gør det allerede nu, når vi tilbyder kemoterapi i eget hjem, og når vi laver akutteams på tværs af region og kommuner. Vi har et meget specialiseret sundhedsvæsen, hvor der kan være langt til sygehusene. Og den specialisering, skal vi ikke give køb på. Men vi kan sagtens rykke tættere på borgerne, siger Stephanie Lose, der understreger, at der ifølge hende er et godt grundlag at videreudvikle regionen på.

- Region Syddanmark har et godt udgangspunkt i forhold til sundhedsvæsenet og i forhold til at skabe vækst og udvikling. Men vi kan gøre det bedre, og vi skal videre nu, siger hun.

Annonce

Tre oplæg

Du skal stemme til regionsrådsvalget, fordi vi beskæftiger os med noget, der optager danskerne allermest, nemlig sundhedsvæsenet og regional udvikling.

Forskellen på mig og de andre kandidater er, at jeg efter 12 år virkelig brænder for at udvikle sundhedsvæsenet fremtid og for at lave gode løsninger for borgerne.

Når jeg bliver valgt, vil jeg slide de næste fire år for at skabe resultater for de syddanske vælgere i et bredt samarbejde i regionsrådet.

Annonce

Op og ned i Syddanmark

Det bedste ved Syddanmark er, at det er en region, der består af mange forskellige stilområder. Med hver sin kultur, tradition og med forskellige mennesker. Det er en fornøjelse at komme rundt i en region med mange forskellige særpræg og kendetegn.

Syddanmarks største udfordring er at sikre, at der er mennesker, der arbejder og uddanner sig i vores region, så vi kan blive ved med at skabe et bedre samfund.

Annonce

Tættere på

Jeg gik ind i politik, fordi jeg ville være med til at forme samfundet. Jeg vil gerne være med til at sætte mit præg på det.

Min fritid bruger jeg på min familie og på crossfit. I min familie bruger vi meget tid i køkkenet på at lave mad sammen og holder også af at komme ud og opleve nogle ting sammen. Jeg dyrker crossfit, fordi det er en varieret træningsform, hvor alle udfordres på samme niveau, og der sker hele tiden noget nyt. Der er ikke to træningsgange, der er ens.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fnat-ramte Dagmar vred sig i smerte i over et år uden at blive sendt til hudlæge: Nu får omstridt plejehjem og læger kritik for svigt af 90-årig

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Forventer kæmpe efterspørgsel: Stender Gruppen på vej med yderligere 220 boliger

Billund For abonnenter

21-årig Kasper er ved at bygge sit selvværd op igen: Han er ordblind og fik i skolen at vide, at han var dum

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Aabenraa For abonnenter

Droppede krav om fråse-udvalg: Nu er han formand og næstformand efter ét udvalg blev til to og får 242.000 kroner for det

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE søger oprejsning i pokalen: Holdet har brug for en succesoplevelse efter præstationerne i Superligaen

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Varde

Der er kun én eneste naboven i hele Varde Kommune – og han hedder Michael

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Kultur

Det bliver Suspekt: Kløften er klar med fire nye navne

Annonce