Annonce
Kolding

Sygehuset opruster i corona-kampen: Flere hundrede medarbejdere får ekstra uddannelse

På Hele Seirups forløb bliver sygeplejerskerne blandt andet i at iføre sig det korrekte udstyr på de rigtige tidspunkter. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
I disse dage bliver flere hundrede medarbejdere på Kolding Sygehus - og Sygehus Lillebælt generelt - uddannet i at kunne hjælpe på andre afdelinger. Det skyldes, at der er blevet en del mere at se til på bestemte afdelinger.

Kolding: Sygehus Lillebælt opruster i kampen mod coronavirusset, og derfor bliver flere hundrede medarbejdere i disse dage opkvalificeret, sådan at de kan være en hjælpende hånd og assistere på afdelinger, hvor de nødvendigvis ikke er ansat.

Det gælder blandt andet på afdelingen Bedøvelse og Intensiv på Kolding Sygehus, hvor afdelingssygeplejerske Helle Seirup står bag et uddannelsesforløb, som over 100 sygeplejersker skal igennem. Coronakrisen har nemlig givet en del mere at se til på afdelingen.

- Normalt skal en sygeplejerske passe én patient på intensivafdelingen. Nu skal sygeplejersken have overblikket over tre eller fire patienter, så planen er, at assistenterne skal lave nogle af de praktiske ting. Vores intensivsygeplejersker har nok at holde øje med for tiden, siger Helle Seirup.

Hun slår fast, at de sygeplejersker, der kommer ud på afdelingerne for at assistere, ikke får det fulde ansvar for patienterne. De, der normalt er ansat på afdelingen, vil fortsat tage sig af de primære opgaver.

- Men de skal blandt andet være med til at holde øje med patienterne og være opmærksomme på forskellige ting. For eksempel hvordan en patient ilter, eller hvordan patientens blodtryk ændrer sig, siger Helle Seirup.

Normalt skal en sygeplejerske passe én patient på intensivafdelingen. Nu skal sygeplejersken have overblikket over tre eller fire patienter, så planen er, at assistenterne skal lave nogle af de praktiske ting. Vores intensivsygeplejersker har nok at holde øje med for tiden

Helle Seirup, afdelingssygeplejerske

Vinder tid

Sygeplejerskerne bliver undervist i en bred vifte af ting. Det kan være alt, fra hvordan man tager værnemidler korrekt på til sygepleje af patienterne.

- De får blandt andet noget at vide om, hvordan man beskytter sig selv, og hvilke masker de skal tage på i forskellige situationer. De lærer, hvordan man skifter plastre og giver mundpleje til patienterne. Nogle af dem, der kommer, er jo operationssygeplejersker, så det kan være lang tid siden, de har stået med den slags, siger Helle Seirup.

Myndighederne forventer, at antallet af corona-smittede først vil toppe omkring påsken, så der bliver der for alvor brug for det ekstra personale, forudser Helle Seirup.

- Vi kører ikke på de høje nagler endnu, men hvis man skal tro prognoserne, får vi rigtig mange patienter senere. Så vi vinder lidt tid nu, hvor vi kan få folk ind og lært dem op, siger hun.

Når sygeplejerskerne har været igennem den nødvendige uddannelse, kommer de med ud på afdelingerne, hvor de i nogle dage skal følges med en anden sygeplejerske og kommer til at prøve tingene af.

- Vi er ikke i hus endnu, men tilbagemeldingerne har indtil videre været positive, siger Helle Seirup.

Annonce
Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Sydjylland For abonnenter

Alkohol og selvmordstanker styrede Lises liv, men så fik hun nok: Nu har hun tabt 33 kilo og sat sig for at hjælpe kriseramt psykiatri i Aabenraa

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce