Annonce
Kolding

Sygehuset sætter flere telte op: Nu skal patienter med milde corona-symptomer også testes

Hjemmeværnet hjælper også til i den fremskudte vurderingsenhed. I vurderingsenheden bliver det afgjort, om du har brug for yderligere udredning. Foto: Søren Gylling
Onsdag aften fik Sygehus Lillebælt en melding om, at patienter med milde symptomer også skal testes for coronavirus. Derfor er der flere telte på vej ved Kolding Sygehus.

Kolding: Kolding Sygehus udvider endnu engang antallet af telte foran sygehuset, så endnu flere kan blive tjekket for coronavirus.

Denne gang bliver yderligere fire telte sat op på parkeringspladsen ved den gamle hovedindgang, mens to nye telte bliver sat op ved børneafdelingen. Det skyldes, at sygehuset nu også skal til at tjekke patienter, der udviser milde symptomer på at have fået coronavirus.

- Kategorien af dem, der skal vurderes, er blevet udvidet. Så nu laver vi nogle "podnings-spor", hvor dem med milde symptomer kan komme og blive vurderet. Meldingen kom i aftes (onsdag aften, red.), og der er allerede ret stort pres på, fortæller Cathrin Tromborg Bræstrup, der er kommunikationschef på Sygehus Lillebælt.

Det har betydet, at der allerede torsdag var ekstra pres på i "telt-byen" foran Kolding Sygehus. Kommunikationschefeno oplyste til JydskeVestkysten, at der torsdag ved klokken 13.30 var 150 patienter, der ventede på at komme til ved teltene.

- Og da det var vildest i går (onsdag, red), var tallet cirka 40. Det siger noget om, at der er kommet mere pres på, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

Annonce

Ny strategi

  • Sundhedsstyrelsen har ændret sine retningslinjer, sådan at disse grupper nu også kan henvises til test for covid-19.
  • Personer med milde symptomer – og som samtidig er i tæt kontakt med en af nedenstående grupper:
  • Personer med nære relationer i særlige risikogrupper – eksempelvis hvis en person i husstanden har nedsat immunforsvar eller lider af en kronisk sygdom.
  • Personer, der har svært ved at sikre gode rammer for selvisolation i hjemmet.
  • Personer, hvor det vurderes hensigtsmæssigt at kende dennes covid-19-status, hvis der eksempelvis bor mange i husstanden på et lille areal.
  • Personer med tæt kontakt til en patient, der er bekræftet smittet med covid-19.
  • Personer med helt særlige nøglefunktioner i samfundet.

Stort logistisk arbejde

De nye telte forventes at være helt køreklare i løbet af fredag. Inden da er der en del logistik, der skal komme styr på.

- Vi fastholder den fremskudte vurderingsenhed, som er til dem, der har alvorlige symptomer, og hvor vi vurderer, om patienterne skal ind på sygehuset. Vi har også spor til personale og et til børn. Sporene til børnene bliver flyttet hen mod Børne- og Ungeafdelingen, hvor der kommer to nye telte op, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

- Der er rigtig meget logistik i forhold til, hvordan vi får folk til at tage den rigtige vej, så vi kommer til at køre noget med nogle farvekoder, tilføjer hun.

Udvidelsen af "telt-byen" kommer også til at kræve ekstra personale. Det personale kommer fra afdelinger, hvor personalet på grund af coronavirus har færre opgaver.

- Vi har et helt setup for, hvordan vi kan trække på medarbejdere fra forskellige afdelinger, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce