Annonce
Billund

Sygehusets støtteforening overlever med Ivar Nørlund som formand

Ivar Nørlund er ny formand for Støtteforeningen for Sydvestjysk Sygehus Grindsted. Arkivfoto: Christer Holte
Ivar Nørlund er ny formand for støtteforeningen for sygehuset i Grindsted, der overlevede efter en ekstraordinær generalforsamling.

Grindsted: Sygehuset i Grindsted vil fortsat have en støtteforening.

Støtteforeningen for Sydvestjysk Sygehus Grindsted, som den hedder, var ellers i fare for at lukke, da man manglede bestyrelsesmedlemmer og en ny formand.

Begge dele er nu fundet, og formanden bliver Ivar Nørlund fra Grindsted, tidligere byrådsmedlem og nuværende formand for Venstre i Billund Kommune.

- Jeg synes, det ville være ærgerligt, hvis foreningen skulle nedlægges. Man skal selvfølgelig ikke holde liv i noget, hvis der ikke er brug for det, men jeg synes godt, jeg lige kunne give det en chance, siger Ivar Nørlund.

Han mener, at foreningens arbejde hjælper byen.

- Jeg tror faktisk, det er godt at have sådan en støtteforening. Det er vigtig, at vi har et lokalt sygehus i området, selvom det er en afdeling af Esbjerg. Det er vigtig, at man kan blive behandlet på de store sygehuse, og så komme tilbage og få efterbehandling her i Grindsted. Det gør det nemmere for os her lokalt, og det skal vi bakke op om. Vi har også en fantastisk skadeklinik og friklinik, og det er også værd at bevare, siger Ivar Nørlund.

- Der er mange frivillige, som gør et stort stykke arbejde på sygehuset, og de fortjener også et skulderklap, tilføjer den nye formand.

Annonce

Den nye bestyrelse

Formand: Ivar Nørlund.

Næstformand: Robert Terkelsen.

Kasserer: Ulla Johansen.

Sekretær: Bitte Antonsen.

Andre medlemmer: Helle Bach, Britta Jensen og Jonny Boye-Petersen.

Suppleanter: Anni Jessen og Aksel Lindhart.

Håber på mere interesse

Den nye formand mener dog også, at man skal tage til efterretning, at bestyrelsen var ude i en ekstraordinær generalforsamling

- Hvis ikke man kan blive ved med at finde folk, der brænder for at holde foreningen kørende, er den måske passé. Så har den måske haft sin tid. Men jeg håber da, at vi kan holde gang i den og få skabt lidt interesse. Lige hvordan ved jeg ikke endnu, for vi har kun haft et bestyrelsesmøde, men jeg ved bare, at der er rigtig mange frivillige, som gør en indsats, og det er godt for patienterne, og de frivillige vil jeg derfor godt bruge tid på at bakke op omkring, siger Ivar Nørlund.

Ud af foreningen er trådt Ole Marcussen og Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, som begge er nuværende byrådsmedlemmer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce