Annonce
Regionalt

Sygehusets topchef erkender svigt: Vi burde have lyttet noget bedre til de ansatte

Peter Sørensen (t.h.) tiltrådte som lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland i sommer. Han overtager nu den direkte kontakt til den medicinske afdeling i Aabenraa fra sygeplejefaglig direktør Eva Nielsen, som har fået massiv kritik fra ansatte for ikke at have handlet på utallige bekymringer for afdelingen. Administrerende direktør Peter Fosgrau erkender, at direktionen burde have taget de ansattes opråb mere alvorligt. Foto: André Thorup
Topchef på sygehuset i Aabenraa erkender, at direktionen skulle have lyttet mere til de ansatte på den stærkt uroprægede ældreafdeling og handlet noget før på de mange bekymringer fra ansatte. Sygeplejefaglig direktør Eva Nielsen er ikke længere kontaktdirektør for afdelingen.
Annonce

Handling: Administrerende sygehusdirektør Peter Fosgrau erkender blankt, at direktionen har fejlet i sagen om svigt på ældreafsnittet på sygehuset i Aabenraa. Direktionen fyrede den ledende overlæge, Elsemarie Døssing, i december, efter at ansatte i over et år havde advaret direktionen om store samarbejdsproblemer med lederen.

- Vi troede, at Elsemarie Døssing var svaret på at få afdelingen til at køre bedre. Når vi ser på forløbet, må vi erkende, at det var hun ikke. Det fik nok lov til at køre for længe. Vi troede for længe på, at det skulle lykkes. Det ville vi gerne gøre om, hvis vi kunne. Nu prøver vi så at lære af det, så det ikke sker en anden gang, erkender Peter Fosgrau.

I en redegørelse til regionsrådet forklarer direktionen, at den på baggrund af avisens afdækning af sagen må erkende, "at det anstrengte samarbejdsforhold har fyldt en del mere, end vi var bevidste om".

Over for avisen uddyber Peter Fosgrau, at coronapandemien for alvor ramte landet i marts sidste år, og at de mange udfordringer, den har ført med sig, nok har sat andre ting i baggrunden.

- Det er ikke en undskyldning, men en forklaring på, hvorfor der gik så lang tid i forhold til problemstillingen på afdelingen. Da vi så får overbragt de 41 punkter fra Yngre Læger i september, dukker problemstillingen op hos os igen. Vi må da erkende, at afdelingen ikke har flyttet sig, og så tror vi ikke på det mere, siger sygehusdirektøren.

Annonce

Skulle have insisteret på trivselsmåling

Peter Fosgrau beklager, at direktionen ikke satte sig igennem i forsommeren sidste år og støttede lægerne i at få foretaget en form for trivselsmåling for at få sikker vished om problemstillingerne.

- Det er helt oplagt, at med den viden, vi har i dag, så skulle vi have insisteret. Det er jo et rigtig dårligt tegn, at man ikke engang kan blive enige om at lave spørgerammen til at finde ud af, hvad der er galt på en afdeling.

Du sagde for nyligt, at ansatte altid havde mulighed for at gå til direktionen, hvis ikke de syntes, tingene blev klaret ved den nærmeste ledelse, altså afdelingsledelsen. Som vi beskriver, så var det jo lige præcis det, som mange gjorde i stort omfang. Hvad mere skulle de ansatte gøre, når de faktisk har rendt jer på dørene?

- Det er også rigtigt. Og vi burde have lyttet noget bedre, end vi gjorde på det tidspunkt. Vi troede, at det, vi havde i gang med at klæde den ledende overlæge på, var den bedste vej. Hvis vi gik ind og ledede afdelingen, så var den ledende overlæge ikke relevant at have der, så derfor var det hende, vi forsøgte at gøre klar til opgaven.

I har jo placeret ansvaret ved den ledende overlæge, men når I har fået så mange advarsler gennem så lang tid, så ligger ansvaret vel i lige så grad hos jer?

- Det gør det da. Det forsøger vi at lære af og forsøger at undgå en anden gang, eksempelvis ved at have en endnu tættere diskussion i direktionen om, hvorvidt vi er på rette vej, eller om vi er på vej ud af et vildspor. Når man starter, ved man det ikke. Jeg kender eksempler, hvor noget ikke fungerede, og så lykkes det, man sætter i værk. Det gjorde det så bare ikke her, og vi var lang tid om at nå den erkendelse. Det er vores læring af det her. At vi skal være hurtigere på aftrækkeren en anden gang.

Som del af en større handleplan overtager lægelig direktør Peter Sørensen posten som kontaktdirektør for den medicinske afdeling fra sygeplejefaglig direktør Eva Nielsen.

Peter Fosgrau mener, at det er klogt at starte på en frisk og få ”nye øjne på afdelingen”.

Skal det ses i lyset af, at ansatte ikke føler, der er blevet lyttet, og det har givet mistillid til Eva Nielsen?

- Ja, det er det. Vi har ikke nogen interesse i, at det her ikke lykkes. Det her er en af tingene, der skal til for at komme videre med afdelingen, siger Peter Fosgrau og tilføjer, at der er enighed i direktionen om beslutningen.

Annonce

Direktør: Vi kom ikke i mål

Eva Nielsen mener, at der samlet har været et ”lidt forvirrende billede” hvad angår arbejdsmiljøet på ældreafsnittet. Hun henviser til, at forbruget på de dyre lægevikarer faldt markant, det høje sygefravær faldt og at personaleomsætningen ikke var meget over det normale.

- De tegn, som normalt vil indikere et dårligt arbejdsmiljø, dem ser vi simpelthen ikke. Men samtidig er der så også noget på afdelingen, som ikke spiller, påpeger hun.

Eva Nielsen fastholder, at hun har håndteret sagen, som hun burde, og at der godt kan foregå ting på en afdeling, som en kontaktdirektør ikke kender til. Hun tilføjer, at der er ting, som kunne være gjort anderledes, men understreger, at direktionen tidligt i Elsemarie Døssings ansættelse arbejdede hårdt for at klæde hende bedre på til lederopgaven.

- Men der, hvor vi sidder i dag, må vi sige, at trods en stor indsats, så landede vi ikke der, hvor vi gerne ville. Derfor har vi også taget afsked med den ledende overlæge. Så er det nærliggende at sige, at vi kunne have gjort det noget før. Men det gør vi ikke, fordi Elsemarie Døssing ikke havde været ledende overlæge før og skulle have tid til at lande. De bekymringer, der kom, blev håndteret med ekstra støtte til hende fra både direktionen og andre.

Men kan du forstå, hvis de ansatte undrer sig over, at det fik lov at køre så lang tid, når de gav jer så mange bekymringer helt tilbage fra september 2019 og frem?

- Ja, det er naturligt, for vi landede ikke der, hvor vi ville.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce