Annonce
Sønderborg

Sygehuspræst taler om ulykke, sorg og trøst

Ruth Østergaard Poulsen giver foredrag på Marina Fiskenæs. PR-foto

Gråsten: Ældre Sagen i Gråsten har inviteret tidligere sygehuspræst Ruth Østergaard Poulsen til at tale om "Hvordan hjælper vi bedst os selv og hinanden, når livet gør ondt?" onsdag 22. januar kl. 14.30 på Marina Fiskenæs i Gråsten.

Ruth Østergaard Poulsen har været sygehuspræst på Aalborg Universitetshospital i 19 år. Gennem utallige samtaler med mennesker i sorg og krise har hun opbygget en solid erfaring med, hvad vi mennesker har brug for, når ulykke og sorg rammer. Patienterne fortæller nemlig meget om, at mange - i bedste mening -kommer til at sige noget, som faktisk sårer. Trøst er en fornærmelse, hvis der ingen trøst er, og tiden læger ikke alle sår.

I dette foredrag vil Ruth Østergaard Poulsen komme omkring, hvad der typisk sker med vi mennesker, når ulykken og sorgen rammer. Der vil komme bud på, hvad vi kan gøre,- og ikke mindst, hvad vi ikke skal gøre og sige, når et menneske er i sorg.

Tilmelding er nødvendig senest 20. januar til Birgitte Jensen på 28 69 02 03.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce