Annonce
Debat

Sygeplejersker bør vise, at penge ikke er alt

Læserbrev: Som Mads Sandemann skriver i JV, er sygeplejerskernes strejke ulykkelig. Jeg giver ham ret. Strejken vil ikke indbringe højere løn, for regeringen har set skriften på væggen, for tildeler de os mere i lønningsposen, vil det sende et signal til andre offentlige ansatte, at man bare skal strejke, så får man sin vej og ret.

Dette er en stigende og tiltagende ucharmerende tendens i alle lag i samfundet at kræve sin ret mere end at udføre sin forpligtelse og tænke "hvad kan jeg bidrage med", stedet for "hvad kan jeg få ud af det".

Den offentlige kasse lider, og vi får større og større udfordringer med at fylde den op. Coronakrisen har kostet milliarder, en regning der stadig skal betales, velfærden koster, unge har ondt i livet, alt for mange har ingen uddannelse, og mange kan ikke udføre et job. Flere fattige børn i Danmark. Der er et stigende antal ældre, som skal plejes. Rigtig mange steder hvor der er brug for offentlige midler. Så jeg spørger bare, hvor pengene skal komme fra, hvis alle offentlige ansatte nu skal have mere i løn? Vi får færre børn, og endnu færre der ønsker at være selvstændige, dem der skal bærer en stor byrde i at bidrage til vores samfund økonomisk. Så en anden snak er at gøre det lettere administrativt at blive selvstændig. Iværksætteri og innovation skal understøttes.

Annonce

Sygeplejerskerne løn er ok. Jeg ved, sammenlignet med andre offentlige ansatte, at ansvar, vilkår og lignende ikke er i balance, men de har haft gode lønforhandlere igennem tiden. Kirsten Stallknecht og efterfølgere kan vi knægte, hvis man vil, for de er årsagen til niveauet i dag. Tiden er nu en anden og hånden på hjertet, hvad mangler vi? Vi har tag over hovedet, går aldrig sultne i seng, vi har ligefrem en seng, hvad mange ikke har, flere biler i garagen, flere ture og rejser hvert år, skøn natur, mountainbikes, kano, løbesko, gratis ydelser til dit og dat. Hvor er taknemmeligheden?

Sygeplejerskerne burde gå foran og vise, at nok er nok, og at flere penge ikke er lykken. Bevares de gør mange ting lettere, men lykken har aldrig ligget deri, og i dag er selvet og ussel mammon blevet den nye gud. Hvordan er det blevet således? Tænker nogen over det? En sygeplejerske fra akutmodtagelsen på News ville ønske, at anerkendelsen afspejlede sig i lønchecken. Det er trist. For anerkendelsen kommer fra det levende menneske, borgeren, patienten, den pårørende. Fællesskabet.

Sygeplejerskerne fik megen goodwill under corona, de udførte deres job fantastisk, og mange har også vist deres taknemmelighed. Lige nu bliver mange borgere sat tilbage igen, så goodwill forandres til antipati. Det gode glemmes. Sygeplejerskerne kunne gå foran som det gode eksempel, at vi alle må løfte det kærlige blik og ofre noget for fællesskabet, for velfærden. I stedet burde der sættes ind og få normeringer sat op og give bedre arbejdsvilkår, få tiden og arbejdsglæden tilbage og vise de unge, at det er et skønt job at være sygeplejerske, sosu, lærer, ja at have et job, hvor man har med mennesker at gøre, for hvem du gør en forskel, for hvem du løfter livet. Vi er kun noget i kraft af andre mennesker. Din kærlige næste.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener om Polens enegang: EU skal være en klub for retsstater

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Fulde, frysende festgæster frustreres over forsinkede taxaer: Klagebunken vokser i jagten på mindst 100 nye chauffører

Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Varde

Peter vil ikke plastre vandkanten til med sommerhuse: - Vil de rige ikke gå for at komme til vandet, må de blive hjemme

Sydjylland

Region Syddanmark ignorerede indvending fra forskningsleder i Grindsted-sag

Haderslev

Politiker vil rive sit bevaringsværdige hus ned: Politisk modstander sender sag i byråd

Sønderjylland For abonnenter

Arkitektpar bag svævende shelter vil bygge med natur

Debat

Debat: Vigtig rapport fra Klimarådet, og vi er i gang

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Slået i 95. minut: Forløsning blev til forbandelse for SønderjyskE

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Varde For abonnenter

Naboer til monstermøller: Vi føler os lidt klemte og kan ikke plante os væk fra 180 meter møller

Sønderborg

Husker du Skjerns Magasin i Matador: Nordborg får en snert af Korsbæk

Annonce