Annonce
Debat

Sygeplejersker bør vise, at penge ikke er alt

Læserbrev: Som Mads Sandemann skriver i JV, er sygeplejerskernes strejke ulykkelig. Jeg giver ham ret. Strejken vil ikke indbringe højere løn, for regeringen har set skriften på væggen, for tildeler de os mere i lønningsposen, vil det sende et signal til andre offentlige ansatte, at man bare skal strejke, så får man sin vej og ret.

Dette er en stigende og tiltagende ucharmerende tendens i alle lag i samfundet at kræve sin ret mere end at udføre sin forpligtelse og tænke "hvad kan jeg bidrage med", stedet for "hvad kan jeg få ud af det".

Den offentlige kasse lider, og vi får større og større udfordringer med at fylde den op. Coronakrisen har kostet milliarder, en regning der stadig skal betales, velfærden koster, unge har ondt i livet, alt for mange har ingen uddannelse, og mange kan ikke udføre et job. Flere fattige børn i Danmark. Der er et stigende antal ældre, som skal plejes. Rigtig mange steder hvor der er brug for offentlige midler. Så jeg spørger bare, hvor pengene skal komme fra, hvis alle offentlige ansatte nu skal have mere i løn? Vi får færre børn, og endnu færre der ønsker at være selvstændige, dem der skal bærer en stor byrde i at bidrage til vores samfund økonomisk. Så en anden snak er at gøre det lettere administrativt at blive selvstændig. Iværksætteri og innovation skal understøttes.

Annonce

Sygeplejerskerne løn er ok. Jeg ved, sammenlignet med andre offentlige ansatte, at ansvar, vilkår og lignende ikke er i balance, men de har haft gode lønforhandlere igennem tiden. Kirsten Stallknecht og efterfølgere kan vi knægte, hvis man vil, for de er årsagen til niveauet i dag. Tiden er nu en anden og hånden på hjertet, hvad mangler vi? Vi har tag over hovedet, går aldrig sultne i seng, vi har ligefrem en seng, hvad mange ikke har, flere biler i garagen, flere ture og rejser hvert år, skøn natur, mountainbikes, kano, løbesko, gratis ydelser til dit og dat. Hvor er taknemmeligheden?

Sygeplejerskerne burde gå foran og vise, at nok er nok, og at flere penge ikke er lykken. Bevares de gør mange ting lettere, men lykken har aldrig ligget deri, og i dag er selvet og ussel mammon blevet den nye gud. Hvordan er det blevet således? Tænker nogen over det? En sygeplejerske fra akutmodtagelsen på News ville ønske, at anerkendelsen afspejlede sig i lønchecken. Det er trist. For anerkendelsen kommer fra det levende menneske, borgeren, patienten, den pårørende. Fællesskabet.

Sygeplejerskerne fik megen goodwill under corona, de udførte deres job fantastisk, og mange har også vist deres taknemmelighed. Lige nu bliver mange borgere sat tilbage igen, så goodwill forandres til antipati. Det gode glemmes. Sygeplejerskerne kunne gå foran som det gode eksempel, at vi alle må løfte det kærlige blik og ofre noget for fællesskabet, for velfærden. I stedet burde der sættes ind og få normeringer sat op og give bedre arbejdsvilkår, få tiden og arbejdsglæden tilbage og vise de unge, at det er et skønt job at være sygeplejerske, sosu, lærer, ja at have et job, hvor man har med mennesker at gøre, for hvem du gør en forskel, for hvem du løfter livet. Vi er kun noget i kraft af andre mennesker. Din kærlige næste.

Annonce
Debat For abonnenter

Derfor er søndagens valg i Tyskland så vigtigt for os

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Chefredaktør fra Tønder døde af kødædende bakterie: Nu fortæller hans kone, hvorfor hun sagde ja til at medvirke i dokumentar

Erhverv For abonnenter

Iværksætter i vild vækst: Her kører direktøren ud til medarbejderne og griller hamburgere og hotdogs

Esbjerg

Koster mere end 500 millioner kroner: Danmarks største havne får grønt lys til at blive endnu større

Sydjylland

Unge benzinbøller terroriserer Sønderjylland: Nu beder politiet forældrene om hjælp

Sønderborg

1000 mennesker, latter, taler og komik: De frivillige blev hyldet med tre priser og stor fest

Sydjylland For abonnenter

Ninna er kok og knokler op til 50 timer om ugen: Kro er tvunget til at holde lukket flere dage

Debat

Debat: Forbruget af antipsykotisk medicin skal ned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Se alle billederne: - Disse biler har ikke været samlet noget sted i Europa i meget lang tid

Esbjerg

Lokal erhvervskomet begyndte som butikselev hos Jysk: Nu får han ansvaret for 26.500 ansatte i Lars Larsens livsværk

Kolding

Politiet efter genåbning af nattelivet: - Vi kan godt mærke, at der er flere unge mennesker, der skal lære at være i byen

Varde For abonnenter

Faktatjek: Har en sosu-assistent virkelig kun seks timers praktisk arbejde om ugen?

Tønder

Hundredevis af Lego-byggere samlet: Se nogle af deres vilde modeller her

Annonce