Annonce
Sønderborg

Sygeplejerskeuddannelsen er godt på vej mod comeback i Sønderborg

UC Syd besluttede i 2014 at rykke sygeplejeskolen fra Sønderborg og til Aabenraa. Arkivfoto: Timo Battefeld
UC Syd arbejder på i Sønderborg at lave filial eller filialpladser kombineret med digitale løsninger af sygeplejerskeuddannelsen.

Sønderborg: UC Syds bestyrelse har netop godkendt en plan, der støtter op om regeringens plan om et højere antal studerende uden for storbyerne. UC Syd vil helt konkret oprette nye uddannelsespladser i både Tønder og Sønderborg og øge antallet af pladser på sygeplejerskeuddannelsen.

Det er da dejligt, gode nyheder. Jeg tror, det er helt rigtig set. I ikke kun for bedre at tilgodese byerne, men også fordi man får større chance for rekruttere de studerende, der skal til, for at der bliver uddannet nok

Borgmester Erik Lauritzen (S)

UC Syd vil nu indlede dialog og samarbejde med Sønderborg Kommune. Formålet er at nå nye potentielle studerende på Als til sygeplejerskeuddannelsen i Aabenraa med Sygehus Sønderjylland i Sønderborg som medspiller. I Sønderborg kan der blive tale om en filial eller filialpladser kombineret med digitale løsninger.

- Vi ønsker at leve op til vores regionale forpligtelse og også i fremtiden levere dygtige lærere, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere. For vi har brug for dygtige velfærdsprofessionelle i hele landet - også i Syd- og Sønderjylland, og derfor er vi også glade for aftalen, siger rektor på UC Syd Alexander von Oettingen i en pressemeddelelse.

Annonce

- Der skal også i fremtiden være gode muligheder for at uddanne sig i hele vores dækningsområde. Det er vigtigt for de unge at kunne uddanne sig, hvor de bor, og det er vigtigt for skolerne, sygehusene, daginstitutionerne, kommuner og region, at vi kan levere den professionelle arbejdskraft, de har så hårdt brug for, understreger han.

Glad borgmester

Udmeldingen fra UC Syd glæder naturligvis Sønderborg borgmester Erik Lauritzen, som gennem længere tid sammen med forvaltningen har arbejdet på at få flere sundhedsuddannelser til området.

- Det er da dejligt, gode nyheder. Jeg tror, det er helt rigtig set. I ikke kun for bedre at tilgodese byerne, men også fordi man får større chance for rekruttere de studerende, der skal til, for at der bliver uddannet nok, siger han.

UC Syds bestyrelse besluttede i foråret 2014 at flytte sygeplejeskolen fra Sønderborg og til Aabenraa efter en længere og ophedet debat. I 2017 tog de sidste elever eksamen på skolen i Sønderborg.

- Man må bare erkende, at der er langt fra Nordborg eller Augustenborg og så til Aabenraa. Nogle vælger at flytte for at studere, mens andre vælger uddannelsen fra på grund af distancen, siger borgmester Erik Lauritzen (S), der også i længere periode har været i en god dialog med SOSU-skolen i Aabenraa om muligheden for at lægge en filial af uddannelsen i Sønderborg Kommune.

I 1958 blev sygeplejerskeuddannelsen i Sønderjylland centraliseret, hvilket var startskuddet for uddannelsen i Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld

Planen for udvidelsen af UC Syds aktiviteter er onsdag sendt til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Den er UC Syds bud på, hvordan organisationen frem mod 2030 vil arbejde mod at indfri ambitionerne i den politiske aftale om flere studiepladser i provinsen.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Mandag var knap 100 ansatte i ældreplejen i Sønderborg ramt af corona

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejen

Dyrene kommer snart tilbage: Vejen Anlægs Venner er nu en realitet

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

Annonce