Annonce
Nordtyskland

Symbolsk papirbåd skal mane til eftertanke

Den orange papirbåd i Flensborg Havn skal minde om de lidelser, bådflygtninge og immigranter på Middelhavet gennemgår. Foto: Sven Geißsler.

FLENSBORG: En fire meter lang og overdimensioneret, orange papirbåd flyder for øjeblikket i Flensborg Havn. Hvorfor gør den det, og hvad skal det betyde? Netop de spørgsmål skal synet udløse hos forbipasserende.

- Det stiliserede skib skal mane til eftertanke. For i sig selv udtrykker fartøjet i denne form ikke noget. Men det er et symbol for noget væsentligt slemmere, siger Tobias Kaiser, der er præst i Flensborgs baptistmenighed, der er en af aktionens initiativtagere.

Om nogle dage bliver der anbragt plakater, der forklarer baggrunden. Og den er bestemt alvorlig. For gennem måneder er private redningstjenester blevet forhindret i at hjælpe bådflygtninge på Middelhavet. Adskillige redningsskibe redningsskibe får ikke lov til at stå til søs, mens andre ikke længere må anløbe havne på Malta og i Italien.

Installationen er en del af en aktion, der omfatter over 30 foreninger, partier og organisationer i Flensborg.

Papirbåden er placeret på den ponton, hvor der i december står et juletræ. Den symbolske båd bliver liggende i havnen hele september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce