Annonce
Kultur

Symfoniorkester fejrer Beethoven

Eskær Trioen har tidligere vundet P2’s kammermusikkonkurrence, ligesom den har modtaget en lang række hædersbevisninger og legater som Spies Fondens Musikpris, Van Hauen Legatet og Gurli og Poul Madsens Legat. PR-foto
I 2020 er det 250 år, siden Beethoven blev født, og det bliver markeret af Sønderjyllands Symfoniorkester med en koncert torsdag 20. februar i Sønderjyllandshallen.
Annonce

Aabenraa: I 2020 fylder Beethoven 250 år, og det bliver markeret af Sønderjyllands Symfoniorkester med en koncert torsdag 20. februar kl. 20.00 i Musik- og Teaterhuset, Aabenraa. I programmet præsenteres tre sider af komponisten: Beethoven som opera/ouverture komponist, Beethoven som solokoncertkomponist og Beethoven som symfoniker. Dirigent Tung-Chieh Chuang står i spidsen af orkestret, og aftens solister er Eskær Trioen, som vil spille Beethovens Tripelkoncert for violin, cello og klaver.

Koncerten indledes med Coriolan-ouverturen, efterfulgt af hans tripelkoncert for violin, cello og klaver. Valget af disse tre soloinstrumenter betyder, at der her er tale om en koncert med den klassiske klavertrio i rollen som solister. Dette var den eneste gang, Beethoven valgte at skrive en koncert for flere solister og ikke blot med et enkelt soloinstrument foran orkestret, forklarer symfoniorkesteret i en pressemeddelelse.

Koncerten afsluttes med Beethovens 5. symfoni, som udover at være et af de oftest spillede klassiske værker overhovedet, står som en hovedhjørnesten i den klassiske musiks symfoniske repertoire.

Eskær Trioen, som i 2019 fejrede sit 25 års jubilæum, er et af Danmarks mest erfarne og kunstnerisk sammensmeltede kammerensembler og har gennem de 25 år haft en travl koncertkarriere i ind- og udland, senest med en stor turné i Kina. Tung-Chieh Chuang vandt Malko-dirigentkonkurrencen i København i 2015, og til prisen hørte en lang række engagementer med symfoniorkestre i hele Europa, herunder Sønderjyllands Symfoniorkester, der geninviterede ham i januar 2019.

Der er koncertintroduktion kl. 19.00.

Gratis introduktion

  • I forbindelse med koncerten "Beethoven 250 år med Eskær Trioen" holder Sønderjyllands Symfoniorkesters Venneforening koncertintroduktion kl. 19.00 – 19.30.
  • Introduktionen er også i Sønderjyllandshallen og er gratis for alle interesserede.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce