Annonce
Kultur

Symfoniorkester fejrer Beethoven

Eskær Trioen har tidligere vundet P2’s kammermusikkonkurrence, ligesom den har modtaget en lang række hædersbevisninger og legater som Spies Fondens Musikpris, Van Hauen Legatet og Gurli og Poul Madsens Legat. PR-foto
I 2020 er det 250 år, siden Beethoven blev født, og det bliver markeret af Sønderjyllands Symfoniorkester med en koncert torsdag 20. februar i Sønderjyllandshallen.

Aabenraa: I 2020 fylder Beethoven 250 år, og det bliver markeret af Sønderjyllands Symfoniorkester med en koncert torsdag 20. februar kl. 20.00 i Musik- og Teaterhuset, Aabenraa. I programmet præsenteres tre sider af komponisten: Beethoven som opera/ouverture komponist, Beethoven som solokoncertkomponist og Beethoven som symfoniker. Dirigent Tung-Chieh Chuang står i spidsen af orkestret, og aftens solister er Eskær Trioen, som vil spille Beethovens Tripelkoncert for violin, cello og klaver.

Koncerten indledes med Coriolan-ouverturen, efterfulgt af hans tripelkoncert for violin, cello og klaver. Valget af disse tre soloinstrumenter betyder, at der her er tale om en koncert med den klassiske klavertrio i rollen som solister. Dette var den eneste gang, Beethoven valgte at skrive en koncert for flere solister og ikke blot med et enkelt soloinstrument foran orkestret, forklarer symfoniorkesteret i en pressemeddelelse.

Koncerten afsluttes med Beethovens 5. symfoni, som udover at være et af de oftest spillede klassiske værker overhovedet, står som en hovedhjørnesten i den klassiske musiks symfoniske repertoire.

Eskær Trioen, som i 2019 fejrede sit 25 års jubilæum, er et af Danmarks mest erfarne og kunstnerisk sammensmeltede kammerensembler og har gennem de 25 år haft en travl koncertkarriere i ind- og udland, senest med en stor turné i Kina. Tung-Chieh Chuang vandt Malko-dirigentkonkurrencen i København i 2015, og til prisen hørte en lang række engagementer med symfoniorkestre i hele Europa, herunder Sønderjyllands Symfoniorkester, der geninviterede ham i januar 2019.

Der er koncertintroduktion kl. 19.00.

Annonce

Gratis introduktion

  • I forbindelse med koncerten "Beethoven 250 år med Eskær Trioen" holder Sønderjyllands Symfoniorkesters Venneforening koncertintroduktion kl. 19.00 – 19.30.
  • Introduktionen er også i Sønderjyllandshallen og er gratis for alle interesserede.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Esbjerg For abonnenter

Ramt af vandmasserne: - Vi kan sidde i stuen og fiske

Annonce