Annonce
Regionalt

Symptomfrie børn kan nu testes uden lægehenvisning

Den nye grafik, Region Syddanmark har fået udarbejdet.
Regionerne gør det nu muligt for symptomfrie børn mellem 2 og 12 år at blive testet samme sted som voksne uden symptomer. Det skal gøre det nemmere for landets børnefamilier at få testet deres symptomfrie børn, hvis de får brug for det – og en ny grafik skal give borgerne bedre overblik over, hvordan de kan blive testet for corona.
Annonce

Tidligere skulle 2-12-årige børn uden symptomer have en lægehenvisning for at blive testet på et sygehus. Men nu kan forældre til symptomfrie børn mellem 2 og 12 år bestille tid direkte ved Testcenter Danmarks fire telte, der ligger i Kolding, Aabernraa, Esbjerg og Odense.

For at booke tid skal forældrene booke testen med deres eget NemID på www.coronaprover.dk.

Hvis forældrene ikke har et NemID kan de ringe til 99 44 07 17 på hverdage mellem 9-15.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), glæder sig over, at det nu bliver nemmere for børnefamilier at få testet deres symptomfrie børn:

- Vi arbejder hele tiden på at gøre det hurtigere og nemmere for syddanskerne at blive testet. Indtil nu har test af symptomfrie børn op til 12 år været besværliggjort af, at de skulle have en lægehenvisning og kun kunne testes ved sygehusene. Det laver vi nu om på, så det foregår på samme måde for symptomfrie børn og voksne. Og jeg håber, det vil gøre det mere overskueligt og tilgængeligt for de mange familier, der får brug for at besøge vores testtelte fremover.

Symptomfrie børn kan f.eks. have behov for test, fordi et barn i deres børnehave eller i deres skoleklasse har fået konstateret corona.

Annonce

Ny grafik skal skabe overblik

I sidste uge lancerede regionen tre tiltag for at styrke testkapaciteten, og for at gøre det endnu lettere for borgerne at finde ud af, hvordan de kan bestille en coronatest, lancerer regionen nu en helt ny grafik.

- Jeg forstår godt, hvis de mange informationer om coronatest og forskellige teststeder har forvirret folk. Derfor har vi udviklet en enkel grafik. Jeg håber, at syddanskerne vil tage den til sig, dele den med familie og venner, så vi sammen kan hjælpe hinanden med at skabe et overblik over, hvordan både små og store syddanskere skal booke en test for corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce