Annonce
forside

Synshandicappet

Som synshandicappet er det vanvittig svært at følge med. Først i dag den 27. december finder jeg ud af at vi i Ribe har to "posthuse".

Har det været på Lydavisen? Men hvilken bøvl, der ligger forud for denne information. En julepakke, som jeg fik hjælp til at sende fra Kvicklys kiosk den16.december kom nemlig retur til mig den 27. december. Det var personalet i kiosken, der skrev modtager adresse på pakken, som skulle have ligget under træet i Køln, porto kroner 108. Da jeg i dag ringer til Kvickly, får jeg at vide, at de ikke sender pakker til udlandet, da det er for krævende og kræver oplæring, og den kan de ikke give til alle de medarbejdere, der står i kiosken. For anden gang går jeg ned til Kvickly med min pakke, pakken kan nu godt sendes som brev, da den ikke vejer over 2 kilo. Håber at Føtex har personale, der evner at gøre det bedre, hvis jeg til næste år er så uheldig, at pakken vejer over 2 kilo. En utryg jul har det også været, da en af mine julegæster kunne fortælle, at det var nemt at stjæle - da julepost og pakker bare flød synligt for alle og enhver ved Kvicklys posthus. Kan godt forstå dem, der vælger at tage al julepost og pakker ned over grænsen. For der har de service og tryghed ved post forsendelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Kolding

Spareforslag for 20 millioner kroner: Længere pauser, mindre undervisning og dyrere SFO

Annonce