Annonce
Vejen

Syrer-sagerne: Familie fra Andst var tophistorie på CNN

Søskendeparret Dania og Hussam Al-Kholi med opvækst i Andst var søndag tophistorie på CNNs hjemmeside.  Den amerikanske tv-station, der dækker hele verden, havde fokus på Danmarks hjemsendelse af flygtninge til Damaskus i Syrien. Foto: Jacob Schultz
Den amerikanske tv-station fortæller også historien om søskendeparret Dania og Hussam Al-Kholi, der risikerer hjemsendelse til Syrien.

Vejen: Den store amerikanske TV-station CNN, der sender nyheder 24 timer i døgnet fra hele verden, er nu også begyndt at interessere sig for den syriske familie fra Andst, der risikerer hjemsendelse til Damaskus.

Søndag havde det internationalt anerkendte nyhedsmedie en længere top-historie om søskende-parret Hussam og Dania Al-Kholi, der har fået inddraget deres opholdstilladelser med besked om, at de skulle forlade Danmark 5. marts. Afgørelsen er så siden blevet appelleret til Flygtningenævnets appel-instans.

- Det er en smule problematisk, at Dania og Hussam fik tildelt en dato til at forlade Danmark, når deres faders sag ikke engang er blevet afgjort, siger familiens advokat Daniel Nørrung til CNN's hjemmeside.

Annonce

Omgøres beslutningen ikke, kan Dania og Hussam blive sendt til et udrejsecenter. Det er en tilværelse, hvor beboerne kan sidde, indtil de frivilligt rejser hjem.

- Det er som tortur designet til at nedbryde folk, siger Michala Clante Bendixen til CNN.

Hun er formand for Refugees Welcome Denmark.

Glad for opmærksomhed

Hussam A-Kholi er glad for CNN's opmærksomhed på Danmarks hjemsendelser til Damaskus i Syrien. CNN noterer også, at Danmark som den første nation underskrev FNs flygtningekonvention i 1951.

- Det sætter vi meget stor pris på, for det er nemlig en meget god hjælp til, at vi får politikerne til at reagere på sagen og får gjort noget ved den. Der er masser af kritik af de rapporter, som Udlændingestyrelsen har i hånden, og der er en diskussion om deres korrekthed og troværdighed. Det er sådan set godt, at myndighederne får lidt pres også fra de internationale medier, så Danmark bliver mere forsigtige i de trin, som landet vil tage efterfølgende, siger Hussam Al-Kholi til JydskeVestkysten.


Der er masser af kritik til de rapporter, som Udlændingestyrelsen har i hånden, og der er en diskussion om deres korrekthed og troværdighed. Det er sådan set godt, at myndighederne får lidt pres også fra de internationale medier.

Hussam Al-Kholi


Annonce

Protest på onsdag

Der er i øvrigt planlagt en protest på Slotspladsen ved Christiansborg i København onsdag 21. april.

- Vi håber, at det gør en forskel. Den kommer til at foregå på Slotspladsen ved Christiansborg i København onsdag 21. april. Det er en helt almindelig protest, hvor der selvfølgelig tages forbehold over for corona-restriktionerne. Der vil blive holdt nogle taler af nogle af os, oplyser Hussam Al-Kholi.

Spørg ministeren

JydskeVestkysten får tirsdag 20. april besøg af udlændige- og integrationsminister Mattias Tesfaye (Socialdemokratiet) fra kl. 16.30-17.30.

Her vil han svare på spørgsmål om den danske udlændingepolitik i et JV Direkte arrangement.

JydskeVestkystens chefredaktør Mads Sandemann er ordstyrer og opfordrer læserne til at stille spørgsmål, som han kan tage med til ministeren. Det kan ske på mailen mas@jv.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce