Annonce
Debat

Syvårssøerne er helt enestående og skal bevares

Anni Matthiesen og hendes mand Kurt Kirkegaard ved Syvårssøerne i Billund. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Mens vi venter på, at transportministeren inviterer til forhandlinger om fremtidens infrastruktur, kan vi tage et kig på det, vi skal bevare.

I tiden med nedlukning pga. Corona blev udflugter i Danmark populære som aldrig før. Ved Billund blev trængslen ved Syvårssøerne en overgang så stor, at de blev markeret som et decideret hotspot af politiet.

Syvårssøerne er da også et helt enestående naturfænomen. Søerne opstår med års mellemrum og er midlertidige. Nogle år ligner området en tør lynghede med små nåletræer. Andre år opstår søerne, når grundvandet stiger, og pludselig skifter landskabet helt karakter. Syvårssøerne er ifølge Naturstyrelsen udpeget som et stilleområde, hvor udefrakommende støjpåvirkninger skal minimeres.

Når man står ved Syvårssøerne, mærker man områdets helt specielle karakter. Jeg besøgte selv Syvårssøerne her i sommer og nød både stilheden og naturen. Vi har ikke megen unik natur i Danmark, og derfor skal vi værne om den, vi har. Derfor er det afgørende, at en ny midtjysk motorvej, kommer til at forløbe vest om Billund. I modsætning til en østlig linjeføring, der vil føre motorvejen tæt på Syvårssøerne, vil den vestlige linjeføring føre motorvejen gennem flade marker, hvor der i forvejen er etableret højspændingsmaster og foretaget ekspropriation.

Om mange år, når Corona er historie, og Midtjylland har fået sin hårdt tiltrængte motorvej, håber jeg, at man stadig kan finde ud til stilheden ved Syvårssøerne – Et helt særligt stykke af Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce