Annonce
Kolding

Syv enkle tip: Sådan forebygger du besøg af rotter

Der er flere ting, man kan gøre, hvis man gerne vil undgå rotter i hjemmet.Arkivfoto: Søren Alwan
Se her, hvad du kan gøre for at forhindre rotter i at komme på uvelkomment besøg.

Kolding: Det våde og varme vejr henover efteråret og vinteren har fået rotterne til at flygte fra kloakkerne op i det fri og ind i folks haver og huse.

Selvom Kolding i øjeblikket er i en usædvanlig aktiv rotte-periode, der gør det svært at undgå at få besøg af de sygdomsbærende gnavere, er der alligevel nogle enkle indsatser, man kan gøre for at holde rotterne væk fra ens ejendom.

Kolding Kommune har formuleret en tjekliste med syv punkter, som man kan følge, hvis man vil undgå rotter.

1: Fjern rodebunker

Fjern så vidt muligt bunker med rod, der ligger på ejendommen.

2: Luk huller, revner og sprækker i hus, udhus og andre bygninger

Sørg for at dit din bygning ikke har revner, huller eller sprækker, som giver rotterne mulighed for at komme ind i selve bygningen. Rotter kan klemme sig igennem et hul på 2 centimeter.

3: Tjek afløb, ventilationsriste og andre riste for skader

Rotter nemt kan gnave sig igennem de fleste materialer. Små skader på disse kan gøre det nemmere for rotterne.

4: Få tjekket kloak og afløb for huller

Størstedelen af tilfælde, hvor der er rotter i hjemmet, skyldes, at kloakket er gået i stykker. Husk at tjekke din kloak og afløb jævnligt, da de bliver slidt og kræver løbende vedligeholdelse. Er kloakken gået i stykker, vil rottefælder typisk ikke hjælpe.

5: Beskær træer og buske, der vokser op ad huset

Undgå så vidt muligt træer og buske, der vokser tæt op af dit hus, da rotter kan springe og klatre fra dem og komme ind i dit hus.

6: Hav kompost i en solid beholder

Tjek jævnligt din kompostbeholder for huller og hæv eventuelt komposten op fra jorden for at undgå, at rotten kan grave og bygge rede i komposten.

7: Fodr kun høns og fugle, så de spiser op og fjern rester

Har man høns og fugle på matriklen, skal man være ekstra opmærksom. Når man fodrer sine fugle og høns, er det vigtigt, at man sikrer sig, de kan spise op. Undgå at fodre direkte på jorden, men brug eksempelvis et stort fad eller bakke, så man nemt kan fjerne det, de ikke har spist op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce