Annonce
112

Syv mænd sigtet: Vold, stoffer og våben i Skolegade

Esbjergs festgade, Skolegade, bød natten til søndag på flere uroligheder. Arkivfoto: Palle Herløv

Esbjerg: Natten til søndag var der gang i gaden i Skolegade i Esbjerg, hvor politiet havde nok at give sig til. Først var der problemer ved døren til en restauration, hvor en 24-årig mand fra Esbjerg ikke kunne opføre sig ordentligt, og politiet måtte anholde manden og tage ham med på stationen.

Klokken 02.40 mødte betjentene en 28-årig mand fra Bramming, som både havde et gram ecstasy og otte euforiserende piller på sig, som politiet nu skal undersøge nærmere. Derudover blev manden sigtet for våbenloven, eftersom han havde en totenschlæger på sig.

Kun et kvarter senere var den gal i Skolegade igen, hvor en 21-årig mand fra Esbjerg blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Klokken 03.20 var endnu en mand oppe i sit røde felt ved en restauration i gaden, og den 35-årige mand fra Esbjerg både råbte og var aggressiv.

En 19-årig mand fra Kolding var også på besøg i Skolegade, hvor han overtrådte ordensbekendtgørelsen, ligesom to unge, esbjergensiske mænd, der afsluttede natten med et slagsmål, da klokken nærmede sig halv seks.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce